Oskar Bergman blev årets tredje herrvinnare på Nordea Tour. Foto: Getty Images

Följa

Seger direkt för Bergman

Oskar Bergman från Boden fick ett wild card till Söderby Masters by Hemmabutikerna. Han tackade för förtroendet när han med en avslutande 68-rond vann tävlingen med två slag före en kvartett hemmaspelare.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05 Uppdaterad 2010-06-05

Oskar Bergman har under senare år tävlat på Nationwide Tour i USA och varit snubblande nära att ta sig in på stora PGA-touren.

Men sedan han i vintras blev pappa till sonen Alexander har han valt  bort USA för att i stället prioritera Sverige och familjen. Han har förberett sig för årets golfsäsong under en vinter i Boden, men även passat på att under ett par veckor träna i Florida.

När möjligheten till en friplats i Söderby Masters by Hemmabutikerna dök upp tog Oskar den med tacksamhet.

– En perfekt tävling att vässa formen i, tyckte Oskar.

Och norrbottningen motsvarade förväntningarna. När den jämna tätstriden skulle avgöras på lördagen visade 33-åringen sin rutin. Med en 68:a lämnade han Benny Ahlenbäck, Laholm, Alexander Björk, Växjö, Gustaf Sjögren, Högbo, och förra veckans vinnare Wille Schauman, som representerar thailändska Black Mountain, två slag efter sig.

– Jag vill speciellt tacka tourledningen för att jag fick en chans att spela den här tävlingen, sa en ödmjuk Oskar Bergman bland annat i sitt segertal.


Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05
FöljaNyheter
Scroll to Top