21-årige Rickie Fowler är på väg mot det definitiva genombrottet. Foto: Getty Images

Följa

Fowler i rekordform

Ricke Fowler, det 21-åriga amerikanska stjärnskottet, tangerade 36-hålsrekordet i Memorial Tournament när han med fredagens 66:a ryckte till sig en treslagsledning. Alla fyra svenskarna klarade kvalgränsen.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05 Uppdaterad 2010-06-05

The Memorial

Bild 1108685

The Memorial Tournament
Datum
: 3-6 juni
Bana: Muirfield Village, Ohio
Prispengar: 6 000 000 us dollar

Startfält
Starttider
Fed Ex Cup-ranking
VärldsrankingAktuell ställning

Relaterat
Jagad Woods är tillbaka
“Fidde” nia i Memorial

Ungdomen tar för sig allt mer på PGA Tour 2010. Rory McIlroy vann nyligen Quail Hollow dagarna före sin 21-årsdag, för två veckor sedan tog 22-årige Jason Day hem Byron Nelson och nu har USA:s nye golden boy Rickie Fowler, 21, tagit plats i rampljuset.

Fowler, som gjorde en eagle och fyra birdies under sin bogeyfria andrarond, är trots sin ungdom och trots att han varit proffs mindre än ett år inte ovan vid tätstrider. Han har redan varit i ett särspel och vid ytterligare ett tillfälle varit ett slag bakom vinnaren.

Nu har han gett sig själv chansen till första segern. När regndrabbade Memorial Tournament kommit halvvägs har Fowler tre slag tillgodo på tvåan Justin Rose och fyra slag upp till Tim Petrovic och Jim Furyk på tredjeplatsen.

Fowler är efter ronderna 65-66 totalt 13 under par. Det är en tangering av Scott Hochs 36-hålsrekord för tävlingen från 1987.

Alla svenskarna lätt vidare
Fyra svenskar är på plats på Muirfield Village och alla klarade sig med marginal vidare till helgens spel.

Bäst så här långt är Carl Pettersson, vinnare av tävlingen 2006, som efter ronderna 69-70 (-10) finns med i en större grupp på delad tionde plats. Carl hade en rond som innehöll sju birdies, men också två bogeys och två dubbelbogeys.

Peter Hanson har gjort två 71-varv och är delad 33:a.

Fredrik Jacobson hade med en niondeplats det bästa läget av svenskarna efter öppningsronden, men fick det inte att stämma lika bra på fredagen. “Fidde” fick nöja sig med 75 och tappade 33 placeringar.

Nu delar han 42:a platsen med Henrik Stenson, som efter sin inledande 73:a nu gjorde två birdies och 16 par för en till synes trygg 70-rond.

Tiger Woods är på gång
Frågan efter torsdagens spel var om en märkbart obalanserad Tiger Woods skulle klara kvalgränsen. Det gjorde han utan några problem.

Det var en helt annan världsetta publiken fick se den andra dagen. Efter en smakstart med tre birdies på sina första fem hål, och ytterligare tre på hemvägen, blev det till slut en stark 69:a för Tiger och klättring från 49:e till delad 25:e plats.

– Jag slog betydligt fler bra slag idag än igår och jag puttade riktigt bra, sa en lättad Tiger på presskonferensen.

Trebollar från två tees
Vädrets makter har gäckat arrangörerna på Muirfield Village under båda de första dagarna. Även fredagens spel fick vid två tillfällen avbrytas på grund av oväder.

Eftersom prognoserna för lördagen är dystra kommer spelarna på lördagen att släppas ut i trebollar från två tees med första start redan klockan 07.30 lokal tid.

European Tour: Siem kopplar greppet
LET: 68-rond av Wessberg
Nordea Tour: Seger direkt för Bergman

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05
FöljaNyheter
Scroll to Top