Följa

Svenskarna tappade i finalen

Det började bra, men slutade lite sämre för svensk del när den individuella delen av collegemästerskapen på torsdagen avslutades. Nu är det dags att kora bästa laget på herrsidan.

Text: Karin Klarström • 2010-06-04 Uppdaterad 2010-06-04

Aktuell ställning

Följ NCAA här:

Lagmatchen
Slutställning, individuellt

Tre svenskar kan vara med och spela om lagtiteln i collegemästerskapet som just nu pågår. De åtta bästa lagen får göra upp om den prestigefyllda titeln, men särspel på fredagsmorgonen avgör vilket som blir sista laget in. Jesper Kennegårds Arizona State är ett av tre lag som ska kämpa om den sista platsen i helgens avslutande. På den säkra sidan är däremot Henrik Norlanders Augusta samt Nils Floréns Texas Tech.

På torsdagen avslutades dock kampen om den individuella titeln. Efter att haft svenskt högt uppe i resultatlistan efter de första två ronderna tappade de blågula spelarna mark när det hela skulle avgöras.

Henrik Norlander slutade till sist femma individuellt, fyra slag efter Illinois Scott Langley. Näste svensk hamnade långt ned i resultatlistan. På delad 58:a plats hamnade UCLA:s Pontus Widegren tillsammans med Tennessees Robin Wingårdh.


Text: Karin Klarström • 2010-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top