Jarmo Sandelin har inte gett upp hoppet om att vinna en sjätte titel på Europatouren. Foto: Getty Images

Följa

Sandelin jagar täten

Fem av 13 svenskar klarade kvalgränsen i det walesiska mästerskapet på Celtic Manor. Närmast den nya ledarduon, Marcel Siem och Andrew Dodt, är veteranen Jarmo Sandelin på delad 14:e plats.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-04 Uppdaterad 2010-06-04

European Tour

Bild 1108682
Celtic Manor Wales Open
Datum
: 3-6 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course
Prissumma: 1 800 000 pund

Startfält
Starttider rond 3
Aktuell ställning
Race to Dubai RankingRyder Cup-ranking

 

Relaterat
Dags för genrep i Wales
Woods dag i Wales

Det var stora svängningar i toppen den andra dagen på årets Ryder Cup-bana. Den unge engelsmannen Chris Wood, som övertygade stort i första ronden och övernattade som ensam ledare, föll som en sten genom fältet och lämnade plats för nya namn.

Tysken Marcel Siem följde upp sin 69:a från första dagen med en 67-rond och tog sig med sex under par i sammandraget till toppen. Han delar ledningen med australiensaren Andrew Doth, som hade 70 på fredagen.

De bästa svenskarna finns med i skuggan av toppstriden, men med möjlighet att på allvar ta sig in i segerstriden under de 36 hål som återstår.

Den femfaldige ET-vinnaren Jarmo Sandelin, som nyligen fyllde 43, har haft det motigt i år men visade i Madrid förra veckan att han fortfarande kan ta för sig på touren. Nu har den finlandsfödde stockholmaren öppnat 71-69 (-2) och är inför avgörandet bara fyra slag från ledningen. Därmed är han bäste svensk. Skrällvarning?

Niclas Fasth tog sin senaste av totalt sex europatoursegrar 2007. Att han trivs i Wales visade han i fjol, då han var tvåa i detta mästerskap. I år har han inlett med ronderna 69-72 och med -1 i sammandraget (fem slag bakom ledarduon) har han inte gett upp segerdrömmarna.

Övriga svenskar som klarade kvalgränsen var Alexander Norén och Patrik Sjöland (båda +2) samt Peter Hedblom, som med +3 kom med på sista vagnen.  


Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top