Johanna Westerberg inledde LET-säsongen med en eagle från 145 meter på sitt första hål. Foto: Getty Images

Följa

Hallström nia i Holland

Christine Hallström från Södertälje är överraskande bästa svenska efter första dagens LET-spel i Holland. En 37-årig irländska är ensam ledarinna.

Text: Jörgen • 2010-06-04 Uppdaterad 2010-06-04

LET-fakta 1

Bild 1108666
ABN AMRO Ladies Open

Datum: 4-6 juni
Spelplats: Golfclub Broekpolder, Rotterdam, Holland
Prissumma: €250 000

DeltagarlistaStarttider rond 1Starttider rond 2
Aktuell ställning

Henderson Money List

27-åriga Christine Hallström har missat kvalgränsen i sina tre senaste tävlingar och behöver alla euro och rankingpoäng hon kan få. Fredagens öppningsrond i ABN AMRO Ladies Open var lovande.

Södertäljetjejen inledde med 71 slag, ett under par. Det var hon inte ensam om. Inte mindre än 19 spelare hade samma resultat och den stora klungan delar nionde plats när två varv återstår.

Ensam i topp är irländskan Hazel Kavanagh, som tog sig runt på 68 (-4). Det är första gången under den långa karriären som 37-åringen från Dublin kan läsa sitt namn högst upp på en leaderboard.

Kavanagh är ett slag före en trio 69-or, som anförs av altmeister Laura Davies. Den engelska legendaren tycks vara på väg mot en ny vår och är ute efter sin tredje seger för säsongen.

Näst bästa svenskor är Carin Koch och Johanna Westerberg, som efter var sin 72:a delar 28:e plats.

En liten poäng: Johanna Westerberg, som tävlar för Kallfors GK och som i fjol vann sin första LET-titel, har valt att trappa ner på tävlandet i Europa sedan hon vid nyåret födde sonen Leo (pappa är tennisstjärnan Pim-Pim Johansson). Hon gör den här veckan sin första  europastart för året och inledde säsongen med att  från svårt ruffläge säkna en järnfemma från 145 meter för eagle på sitt första hål (10:an).  


Text: Jörgen • 2010-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top