Peter Hanson tänker inte missa sin egen tävling på Sturup Park. Även om det kostar många timmar i luften. Foto: Getty Images

Följa

”Hanson är en hjälte”

Peter Hanson har bråda tider för närvarande. Men trots att US Open väntar runt hörnet sviker han inte sin egen Nordea Tour-tävling på Sturup Park nästa vecka.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-04 Uppdaterad 2010-06-04

Nordea Tour

Nordea Tour

Det blir inte alltid som man tänkt sig. När Peter Hanson i vintras bestämde sig för att inte bara vara värd för utan också själv spela Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson var han inte inne i vare sig Memorial Tournament eller US Open. Därför prickade han för Sturup Park (10-12 juni) i spelschemat.

– Klart man vill spela sin egen tävling, sa Peter.

Men i och med europatoursegern på Mallorca nyligen öppnades dörrar. Skåningen hoppade upp till en topp 50-plats på världsrankingen och starttider fanns plötsligt bokade på både Muirfield Village (Memorial 3-6 juni) och Pebble Beach (US Open 17-20 juni).

I det läget borde förstås Peter Hanson släppa alla tankar på Nordea Tour och koncentrera sig helt på sina mäktiga bataljer med världseliten på andra sidan Atlanten. Inte Hanson.

– Jag tänkte igenom situationen men bestämde mig ändå för att åka hem och stå fast vid mitt löfte att spela på hemmabanan, säger Peter.

– Det blir visserligen en tung fram-och-tillbaka-resa men genom att Sturup Park-tävlingen avslutas på lördag ska det kunna fungera. Hade det varit söndagsavslutning hade jag fått hoppa av. Men om det går som jag tänkt mig är jag framme i San Francisco söndag kväll och då har jag några inspelningsdagar på mig inför US Open.

Peter Hanson lämnar Ohio söndag kväll, direkt efter Memorial, och anländer till Skåne under måndagen. På tisdag har han en presskonferens på Sturup Park, på torsdag inleds den 54-hålstävling där han ställs mot morgondagens svenska stjärnor.

Direkt efter avslutat spel sätter han sig på ett plan till Kalifornien, nio tidszoner bort.

– Eftersom jag var hemma i Sverige på en snabbvisit förra veckan också blir det en hel del resande över Atlanten. Men det ska bli så enormt roligt att få spela Sturup Park Masters, speciellt som banan är i ett sagolikt skick just nu. Den är på min inrådan uppsatt som en riktigt tuff tourbana och jag tror att Nordea Tour-spelarna får en härlig upplevelse, säger Peter.

Det intensiva tävlandet och resandet under dessa veckor borde rimligtvis betyda att Peter Hanson försämrar sina möjligheter att vara på topp i US Open.

– Nja, jag vill inte se det så. Det kanske inte är de optimala förberedelserna men jag får ta Sturup Park som ett tillfälle att slipa majorformen.

“Jag får gåshud”
Louise Permelin är vd för Svenska Golftourerna AB:

– Den lojalitet Peter Hanson visar mot sin klubb, mot den tävling han ställt sig bakom och mot Nordea Tour är nästan rörande. Jag får gåshud. Jag undrar hur många världsstjärnor som skulle göra på det sättet. Peter är för mig en hjälte.

Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson avgörs nu för andra året i rad. I fjol var värden upptagen av europatourspel men hann ändå hem för att hålla i prisutdelningen.

I år har Peter Hanson bestämt sig för att spela själv. De planerna kan inget US Open på Pebble Beach rucka på.

"Fidde" nia i Memorial
Sandelin jagar täten

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top