Chris Wood har första segern, och en plats i Ryder Cup-laget, i sikte. Foto: Getty Images

Följa

Woods dag i Wales

Engelsmannen Chris Wood fortsätter sin jakt på första proffssegern och är ensam ledare efter öppningsronden på Celtic Manor i Wales. Bäste svensk är Niclas Fasth på delad 16:e plats.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-03 Uppdaterad 2010-06-03

European Tour

Bild 1108671
Celtic Manor Wales Open
Datum
: 3-6 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course
Prissumma: 1 800 000 pund

Startfält
Starttider rond 2
Aktuell ställning
Race to Dubai RankingRyder Cup-ranking

Relaterat
Dags för genrep i Wales

Chris Wood, den långe och begåvade 22-åringen från Bristol, har placeringarna 3-5-6 i sina tre senaste starter. I PGA-mästerskapet på Wentworth nyligen var han i ledning inför slutronden men kunde inte knyta ihop säcken.

Som professionell är Wood på väg att med råge infria de löften han gav när han som amatör blev sensastionell femma i The Open på Royal Birkdale 2008.

Den första segern lär inte vara långt borta. I fjol blev det fem topp 10-placeringar – minns att han var ett slag från playoff i The Open på Turnberry – och i år har han varit framme och nosat så gott som varje vecka.

På torsdagen briljerade Chris Wood med en bogeyfri 65-rond, sex under par, på årets Ryder Cup-bana. Den unge engelsmannen gör ingen hemlighet av att han siktar på att komma tillbaka till Wales om knappt fyra månader.

-Ryder Cup finns definitivt i bakhuvudet. Men just nu ser jag mest fram emot att få vinna en tävling. Det gäller att ha tålamod, sa Wood.

Chris Wood är ett slag före hemmaspelaren Bradley Dredge och australiensaren Andrew Dodt.

Av de 39 spelare som gick första ronden unden par var två svenskar. Niclas Fasth inledde bäst med en 69-rond, som räckte till delad 16:e plats. Fasths rond innehöll såväl toppar som dalar. En eagle och fyra birdies, men också fyra bogeys.

Ett slag bakom Niclas Fasth, som delad 24:a, återfinns Alexander Norén. Även han varvade birdies (sex stycken) med bogeys (tre) och hade dessutom en dubbelbogey som fläckade ner kortet.

På rätt sida om kvalstrecket är i nuläget också Jarmo Sandelin, Pelle Edberg och Fredrik Andersson Hed (alla 71) samt Patrik Sjöland, som efter en 72-rond delar 63:e plats.

Bästa skandinaver efter första dagen är norrmannen Eirik Tage Johanson och dansken Sören Hansen. De hade båda 68 och har slagit sig in i topp 10-gänget.

Notabelt från första dagen är att den glade spanjoren Alvaro Quiros gjorde hole-in-one på det tredje hålet och belönades med en låda champagne. Quiros hade dock en i övrigt halvknackig rond och är inte bättre än delad 40:e.

Nordea Tour: Elva spelare jagar Fihn

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-03
FöljaNyheter
Scroll to Top