Tiger Woods hängde med huvudet i Players Championship och bröt strax efter. Foto: Getty Images

Följa

Jagad Woods är tillbaka

PGA TOUR: Förstaplatsen på rankingen står på spel på allvar den här veckan. Tiger Woods är tillbaka för att försvara titeln i The Memorial, och Phil Mickelson jagar strax bakom för att ta över tronen.

Text: Karin Klarström • 2010-06-02 Uppdaterad 2010-06-02

The Memorial

Bild 1108659

The Memorial Tournament
Datum
: 3-6 juni
Bana: Muirfield Village, Ohio
Prispengar: 6 000 000 us dollar

Startfält
Starttider
Fed Ex Cup-ranking
VärldsrankingAktuell ställning

Det är redan juni och hittills har Tiger Woods bara spelat tre tävlingar. Eller egentligen bara en: US Masters. Senast det begav sig – i Players Championship – tvingades han bryta kort efter start i sista ronden på grund av nacksmärtor.  Veckan dessförinnan hade han missat kvalgränsen i Quail Hollow Championship. I Woods comeback US Masters blev det däremot fyra ronder och en delad fjärdeplats.

Nu är han dock tillbaka på den omtyckta arenan Muirfield i Ohio, för Jack Nicklaus tävling The Memorial. Woods är den ende som vunnit tävlingen fyra gånger, senast 2009, och nu är hans nackproblem inte alls lika besvärande, enligt honom själv.

–  Läkarna sa att jag skulle ta en veckas ledigt, och det gjorde jag. De ordinerade sjukgymnastik, inflammationsdämpande mediciner och massage, vilket jag fortsätter med, skrev Woods på sin hemsida förra veckan, strax efter sin magnetröntgen.

På onsdagens presskonferens bekräftade han att allt känns okej inför veckan. Svullnaden i nacken har gått ned och han har full räckvidd i rörelserna. Inför veckans start spelade han 54 hål hemma på Isleworth i Florida.

Haney sade adjö
Utöver den missade kvalgränsen och nackskadan har Woods också åkt på bakslag vad gäller sitt team. Strax efter Players Championship meddelade svingcoachen Hank Haney att han avslutar samarbetet, och än så länge har världsettan inte meddelat att han hittat någon ny.

Under onsdagens presskonferens lät det som att Woods inte tänker anställa någon ny svingcoach i nuläget. Han tränar vidare på egen hand så länge, meddelade han.

– Det är det fina med teknologin. Jag kan använda video. Det är det jag har gjort och det är så jag tränar nu, sa han till den samlade golfpressen.

Liksom de senaste veckorna är just denna placering på världsrankingen hotad. Woods får nämligen sällskap på Muirfield av världstvåan Phil Mickelson. “Lefty” missade kvalgränsen på Colonial förra veckan, och har liksom Woods kämpat med att få bollen att landa på fairway från tee. Skulle det bli en fullträff på Muirfield petar Mickelson ned Woods från förstaplatsen, efter fem år på tronen.

Största segern för Pettersson
För svensk del är det Carl Pettersson som anländer till Muirfield med gladast minnen. För fyra år sedan spelade han hem sin största prischeck hittills i karriären just här, då han spelade hem Jack Nicklaus tävling. Ytterligare en seger har det blivit, men det var två år sedan.

Bäst dagsform på andra sidan Atlanten har dock Fredrik Jacobson, som slutade topp-10 i Players Championship och följde upp med en andraplats i Valero Texas Open veckan därpå. Peter Hanson har med sin färska ET-seger visat att formen finns och den här veckan spelar han The Memorial för första gången. Henrik Stenson är den fjärde svensken i startfältet.


Text: Karin Klarström • 2010-06-02
FöljaNyheter
Scroll to Top