Följa

Frankrike och Sverige i topp

Det var många birdies som rullade i hål för spelarna på Skandia Junior Open under helgen som gick. Det blev till slut Magnus Bruhn från Göteborg och Celine Boutier från Frankrike som vann andra omgången av Skandia Tour Elit.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-31 Uppdaterad 2010-05-31

I flickklassen blev det mycket internationella namn i topp. Bästa svenska hittar vi på en sjätteplats – Ågesta Golfklubbs Isabella Deilert hamnade på nio över par efter tre spelade varv på Göteborgs Golfklubb. Hon kunde inte rå på fransyskan Celine Boutier som segrade på tre över par, ett slag före norskan Elisabeth Haavardsholm och tre slag före danskan Charlotte Kring Lorentzen.

I pojkklassen blev det hemmaspelaren Magnus Bruhn som vann med en slutscore på sju under par. Två slag före Mads Sögaard från Danmark och fyra slag före David Bäckström från Västerås GK.
Segrande Bruhn gick sista varvet på fem under par, med endast en bogey i scorekortet.

Till skillnad från flickklassen var det svensk dominans högst upp i resultatlistan. Endast två spelare bland de tio bästa hade annan nationalitet än svensk. Det var Mads Sögaard som slutade tvåa och Roope Kangas som slutade på en ensam femteplats, ett över par.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-31
FöljaNyheter
Scroll to Top