David Bäckström är en positiv överraskning i årets EM-lag. Foto: Jonas Magnusson

Följa

EM-laget klart

Rickard Lindberg har gjort sitt val inför pojklandslagets EM i Turkiet. En av "överraskningarna" är David Bäckström från Västerås GK som inte spelat för landslaget tidigare. - Han har utvecklats i rätt riktning, säger Lindberg.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-31 Uppdaterad 2010-05-31

Sex killar, födda mellan 1992 och 1994, ska ta sig an uppgiften att försöka bärga hem EM-guldet till Sverige. På måndagen plockade landslagscoachen Rickard Lindberg  ut laget och han känner sig nöjd.
– Det handlar om s�� pass många dagar som de ska leva och spela tillsammans så det är viktigt att alla spelarna passar ihop bra. Det ska vara mycket energi och mycket skoj under EM, säger coachen.

Killarna som ska representera Sverige är David Bäckström, Oscar Lengdén, Robin Pettersson, Christian Larsson, Victor Tärnström och Adam Ström. Den förstnämnda, David Bäckström, är något av en uppstickare i årets EM-lag. Han har inte representerat landslaget tidigare men det är hans utveckling som gjort att Rickard Lindberg valde honom som en av spelarna.
– Han har blommat ut under hösten och väldigt mycket nu under våren. Han har en grym kämpaglöd och det kommer att behövas i laget, säger Lindberg nöjt.

Det är på Klassis Golf Club i Turkiet som EM ska spelas, en bana som Lindberg tycker är en riktig utmaning för killarna. Banan är kort men krävande.
– Det är väldigt mycket upp och ner, och om man missar fairway så är man mer eller mindre körd. Sedan kommer det att krävas ett grymt närspel på den banan, säger Lindberg och fortsätter:
– Vi kommer att lägga fokus på gruppdynamik, fys och närspel inför EM. Vi kommer att ha två läger på hemmaplan innan vi åker till Turkiet.

Hur tror du att killarna känner nu när de vet att de är med i EM-laget?
– Jag tror att det blev som en stor lättnad för dem att få samtalet från mig. Det har nog varit en spännande väntan för killarna.

Pojklandslaget åker ner till Turkiet 3 juli för att förbereda sig inför EM som spelas 6-10 juli.
Förra året åkte de ut i kvartsfinalen efter särspel.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-31
FöljaNyheter
Scroll to Top