I fem månader hade hon laddat för sin debut på Europatouren. När så tillfället kom klev Maria Hernandez-Munoz fram och vann Ladies Slovak Open. Foto: Tristan Jones/LET

Följa

Tourdebutant vann i Slovakien

Det talades om Laura Davies, två svenskor och en formstark nybliven vinnare. Men när Ladies Slovak Open summerades var det en okänd debutant som stod högst upp på pallen. Två raka birdies i slutet grundlade Maria Hernandez-Munoz triumf.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30 Uppdaterad 2010-05-30

Relaterat

Slutställning

Reid mot vinst i Slovakien (Artikel från lördagens rond)

Pernilla skuggar Davies (Artikel från fredagens rond)

Wessberg tog täten (Artikel från torsdagens rond)

 

Svenska resultat

5) Pernilla Lindberg, -4

7) Linda Wessberg, -3

12) Carin Koch, par

16) Helen Alfredsson, +2

46) Maria Bodén, +10

Redan tjugo i tio på morgonen peggade ledarbollen upp på Tale Golf Club, en vacker bana 800 meter över havet; omgärdad av dramatiska bergssluttningar och granskog.

Den engelska flaggan vajade i topp efter tre ronder, men ett par olyckliga mardrömsminuter på sjuan – ett korthål på 187 meter – spolierade vinstchansen för Melissa Reid. Med två bollar i plurret och en kvadruppel öppnade färska Turkiet-vinnaren ofrivilligt dörren för medspelarna i ledarbollen.

Kristie Smith var inte sen att ta tillfället i akt – och kunde snart se sitt eget efternamn pryda leaderboardens topp. Australiensiskan vann på Futures Tour för en och en halv månad sedan och verkade ha bevarat formen över månadsskiftet.

Kampen om segern stod främst mellan Smith och Maria Hernandez-Munoz, en 24-årig spanjorska med fina collegemeriter men – minst sagt – desto mer begränsad erfarenhet från tätstrider på Europatouren. Hernandez-Munoz begick tourdebut efter sin tiondeplats i tourkvalet i vintras, men verkade inte skrämd över att plötsligt tampas om segern.

När två hål återstod ledde Smith med ett slag.

Då klev Hernandez-Munoz fram och avslutade med två birdieringar i scorekortet.

Det räckte till -8 totalt, seger i Ladies Slovak Open, 52 000 Euro i plånboken och en direktplats till Evian Masters.

– Jag hade det kämpigt med puttern de första dagarna, men den började fungera igår (lördag). Jag avslutade starkt och är lycklig nu. Det här betyder så mycket för mig, sa Pamplona-tjejen på presskonferensen.

Bakom de två i täten hittade vi Laura Davies på “bronsplats”.

Pernilla Lindberg noterade en bogeyfri 70-rond och avancerade till femteplats.

– Det var lika stabilt som scoren visade. Med en hetare putter hade det kunnat bli ännu bättre, men det känns skönt att visa att jag hör hemma i toppen, säger Pernilla till Svensk Golf. 

Elisabeth Wessberg drog dottern Lindas bag i Slovakien. Förra gången hon gick caddie blev det seger (i Österrike). Denna helg fick Wessberg-klanen nöja sig med en sjundeplats.

European Tour: Rhys vill fira med seger
PGA Tour: Davis utmanar amerikanerna
LPGA Tour: Hjorth leder i Brasilien

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30
FöljaNyheter
Scroll to Top