Brian Davis har två segrar på Europatouren på meritlistan – men ingen i USA. Nu har han chansen att skriva karriärhistoria på The Colonial. Foto: Getty Images

Följa

Davis utmanar amerikanerna

Under veckan har han besvärats av en böld i tandköttet. I morgon, söndag, tar Brian Davis upp kampen om segern på The Colonial i ett hav fyllt av golfande amerikaner.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30 Uppdaterad 2019-12-11

Relaterat

Aktuell ställning

Startlista, rond 4

Birdiekavalkad förde upp Molder i topp (Artikel från fredagens rond)

Öronskadad Bohn bet ihop (Artikel från torsdagens rond)

Svenska resultat

24) Carl Pettersson, -9

38) Fredrik Jacobson och Henrik Stenson, -6

Golfens “moving day” bjöd på enstaka stackmoln och en smällhet sommardag när de PGA-lirare som klarat cutten bjöds in till tredje akten av Crowne Plaza Invitational.

En och annan “cd-skiva” uppenbarade sig i armhålorna på proffsens rosa pikétröjor. För att det var en rosa dag, det märktes tydligt. “Pink Out II” arrangerades i syfte att öka den allmänna kännedomen för bröstcancer. För spelare, publik och volontärer var det valfritt att bära rosa. Tävlingssponsorn donerade 100 dollar för varje birdie som gjordes, och 500 dollar för varje eagle.

Brian Davis rullade i fem birdies och drog in lika många hundradollarssedlar. Engelsmannen noterade ännu en 65:a och är, något otippat, i ledningen på Colonial Country Club.

Detta trots att han besvärats av en böld i tandköttet.

– Ibland kan distraktioner vara en bra grej, flinade Davis efteråt.

Under de inledande 54 hålen har han utmärkt sig som tävlingens bästa puttare. Därtill har han enbart noterat en bogey på tre dagar.

Davis delar ledningen med Bryce Molder, som fortsatte att imponera under sitt första tävlingsbesök på Colonial. Molders putter glödde på greenerna, vilket nio raka enputtar vittnade om.

– Jag förväntar mig en vinstscore på åtminstone 20 under par, sa Molder, och konstaterade därmed att banrekordet på -19 över fyra tävlingsvarv ligger i farozonen.

Hela 17 spelare, varav 15 amerikaner, befinner sig inom fem slag från ledarduon.

Zach Johnson är ensam trea på -16. Amerikanen har tappat 20 placeringar på världsrankingen i år – är 35:a just nu – men verkar ha funnit formen i Texas. Johnson har bara bommat sju greener på tre ronder.

Calle Pettersson hade fortsatta svårigheter med att pricka de små greenerna. Hans fina puttning räddade en parrunda. “Big Dog” är dock sju slag från täten och därmed i princip avskriven från segerdiskussionen.

76 spelare tog sig vidare till helgens spel, efter den rekordlåga kvalgränsen på två under par.

En av dem avgår som vinnare natten till måndag, svensk tid

Denne någon gör det också med ytterligare en miljon dollar på bankkontot.


Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30
FöljaNyheter
Scroll to Top