Inför slutronden var han distanserad med fem slag. Men när västkustens starka vindar skördade sina ”offer” knaprade Wilhelm Schauman in slag efter slag. Han vann till slut med ett slag. Foto: Golfdata

Följa

”Wille” spurtade i blåsten

En 20-metersputt för eagle visade sig bli guld värd för Wilhelm Schauman. Stockholmaren puttade vasst och utnyttjade västkustens vindar på bästa sätt. "Jag känner mig lättad", säger herrvinnaren i Fredrik Jacobson Masters by Telenor.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29 Uppdaterad 2010-05-29

Relaterat

Slutställning

Victor i topp på Forsgården (Artikel från fredagens rond)

Fredric går för seger (Artikel från torsdagens rond)

När Wilhelm Schauman vaknade och såg västkustens vindar vina i träden blev han glad inombords. Om spelet skulle funka under dagen kunde blåstens faktor kanske hjälpa honom uppåt i resultatlistan.

Han förstod inte hur rätt han skulle få.

Då “Wille” rullade i en 20-metersputt för eagle på det 14:e hålet (banans femte) hade han hastigt och lustigt klättrat hela vägen upp i ledning.

– Det fanns ingen leaderboard där ute på banan, men jag hade på känn att jag var och kämpade där uppe, säger “Wille” till Svensk Golf.

Han avslutade sedan med fyra raka par och signerade kortet för 68 slag – söndagens bästa score (tillsammans med Rasmus Hjelm) på Forsgården. Därefter följde en nervös väntan på de två ledarbollarna.

Han hann käka en smörgås och slå några bollar på rangen innan avgörandet kom. Amatören Jeff Karlsson hade chansen att tvinga fram ett särspel men missade putten för birdie på nian (18:e i praktiken).

Wilhelm Schaumans tredje seger på touren var därmed ett faktum.

– Just nu känner jag mer lättnad än glädje, säger “Wille” i bilen på väg hem mot Stockholm.

– Spelet har inte gått så bra på sistone, så det här var ett skönt kvitto på att jag är på gång.

Hur kämpigt var det där ute i vinden?

– Det blåste 3-4 klubbor på sina ställen. Det gällde att hålla i kulan.

Det gör din 68:a ännu mer imponerande…

– Jag hade ungefär samma statistik som förra veckan, men nu puttade jag bättre. Jag ville ge mig själv enkla returer och gick inte så aggressivt för birdieputtarna.

Hur ska du fira segern?

– Genom att sova. I morgon bitti ska jag träna…

Jeff Karlsson från Ale – som bland annat har en amerikansk collegeseger på meritlistan – gjorde en dyrköpt dubbelbogey på åttonde hålet (banans 17:e). Han var ett slag efter i totalen.

Jesper Billing (Skogaby) och Viksjös Victor Almström delade broderligt på tredjeplatsen.

Joakim Haeggman signerade ett nyansrikt scorekort som innehöll allt från två eagles och fyra birdies till en dubbelbogey och tre bogeys. Kalmariten stod för dagens stora placeringsklättring. Från att ha klarat cutten med minsta marginal blev Haeggman till slut sjua.


Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top