Bryce Molder stänkte i nio birdies under andra ronden av Crowne Plaza Invitational, och leder när tävlingen nått halvvägs. Foto: Getty Images

Följa

Birdiekavalkad förde upp Molder i topp

En relativt oprövad amerikan som aldrig slutat bättre än fyra på touren. En Ryder Cup-kapten som dissar Seniortouren. Och så en svensk med tävlingens hetaste putter. Där har ni några huvudaktörer i slaget om Colonial.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29 Uppdaterad 2019-12-11

Svenska resultat

7) Carl Pettersson, -9

36) Henrik Stenson, -4

49) Fredrik Jacobson, -3

Relaterat

Aktuell ställning

Starttider, rond 3

Öronskadad Bohn bet ihop (Artikel från torsdagens rond)

Förhandstipsen och verkligheten har en tendens att spreta åt vitt skilda håll. Inför Crowne Plaza Invitational satte få experter sin tilltro till Bryce Molder. Dels hade amerikanen aldrig tidigare satt sin fot på Colonial Country Club. Dels spökade tre missade cutter på fyra försök någonstans i bakhuvudet.

På fredagen viftade dock Molder bort olyckskorparna i och med en magisk 62:a. På det 18:e hålet kostade han på sig att bomma en birdieputt som gällde tangerat banrekord.

Att 31-åringen trivdes på Colonial rådde det inga tvivel om.

– Redan innan jag åkte hit sa folk att jag skulle gilla banan, att den skulle passa mina ögon. Och det har den verkligen gjort, sa Molder som noterade nio birdies, en bogey och resten par på vägen mot klubbhuset.

Den i sammanhangen oprövade amerikanen, med en fjärdeplats på PGA-touren som främsta merit, leder tävlingen med ett slag före Jason Bohn och har ytterligare ett slag tillgodo på Brian Davis och Kris Blanks.

En annan som imponerade i Texas stekande hetta, 35 grader när det var som varmast, representerar Göteborgs GK. Carl Pettersson fick en pangstart och var fyra under par efter tre hål. En bogey på fyran (det fjärde längsta korthålet på touren och del av “Horrible Horseshoe”) stoppade birdieflödet, men “Big Dog” kom till slut in på -4 för dagen.

Pettersson – som kan stoltsera med bäst puttsnitt av alla spelare under tävlingens första två ronder – delar sjundeplatsen med bland annat Corey Pavin. Ryder Cup-kaptenen bevisade att gammal är äldst när han med sina 50 år fyllda signerade en 64:a.

– Det här är en typ av bana som jag känner mig trygg på. Jag kan spela mitt eget spel. Dessutom är det inte så långt ifrån mitt hem, kommenterade Pavin, som alltså föredrog tävlingen han vunnit två gånger tidigare före Senior PGA Championship.

Kvalgränsen drogs på -2, rekordlågt i tävlingens historia. Phil Mickelson tillhörde skaran som missade cutten. “Lefty” behövde vinna för att kliva förbi Tiger Woods som världsrankingens etta – men +4 totalt innebar istället att han bara hade en (!) spelare bakom sig i resultatlistan.

– Jag spelade förskräckligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Banan var i utmärkt skick och vinden obefintlig. Det fanns massor av birdies att hämta där ute. Problemet var bara att jag inte gjorde så många, sa Mickelson besviket.

Alla tre svenskarna – Carl Pettersson, Henrik Stenson och Fredrik Jacobson – hamnade däremot på rätt sida av gränsen och kan se fram emot två helgronder på vackra Colonial.


Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top