Följa

Vidbynäs växer

När Vidbynäs öppnades för några år sedan var banan rejält i ropet, eftersom den var så påkostad med svenska mått mätt. Sen har den liksom kommit bort lite, i skuggan av Bro Hof, Sand, Hills, PGA National och de andra. Igår återknöt Bloggen bekantskapen, tillsammans med övriga redaktionsmedlemmar – och det var ett mycket kärt

Text: Svensk Golf • 2010-05-28 Uppdaterad 2010-05-28

När Vidbynäs öppnades för några år sedan var banan rejält i ropet, eftersom den var så påkostad med svenska mått mätt. Sen har den liksom kommit bort lite, i skuggan av Bro Hof, Sand, Hills, PGA National och de andra.

Igår återknöt Bloggen bekantskapen, tillsammans med övriga redaktionsmedlemmar – och det var ett mycket kärt återseende.

För oj vilken bra golfbana den södra har utvecklats till.

2007 utsåg vi banans greenområden till Sveriges bästa och den utmärkelsen är säkert ganska relevant än i dag. Men det var framförallt från tee som den imponerade mest.

Nästan vartenda utslag hade en tydlig idé och skapade nerv i spelet redan från start. Våghalsiga beslut belönades och bestraffades i nivå med utförandet av slaget och det strategiska momentet lyfte ronden. Det är man inte bortskämd med i Sverige.

Bästa hålet?

Trean är en favorit, nian likaså, men frågan är om inte det korta tolfte är det allra listigaste och roligaste.

Banan är hur som helst på Bloggens lista över landets tio bästa.


Text: Svensk Golf • 2010-05-28
FöljaBloggar
Scroll to Top