Henrik Stenson kommer att utmana Sören Kjeldsen i en match på Båstad GK. Foto: Getty Images

Följa

Ny duell i Båstad

Förra året blev det stor succé när Henrik Stenson utmanade Adam Scott på en match under sin egen tävling på Båstad GK. I år blir det en nordisk kamp. Sören Kjeldsen kommer att stå för motståndet.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-25 Uppdaterad 2010-05-25

Challenge Tour-tävligen The Princess spelas på Båstad Golfklubb och även i år står Henrik Stenson som värd. Namnet på tävlingen kommer från Henrik och hans fru Emmas första barn, dottern Lisa, som de kallar för sin egen prinsessa.
Under första upplagan av tävlingen utmanade Stenson australiensaren Adam Scott och 5000 åskådare följde matchen. I år kommer danske Sören Kjeldsen, rankad 56:a i världen, vara utmanare till Stenson.
– Det här kommer att bli jätteskoj och jag hoppas att det kommer lika mycket folk som ifjol, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.

Kjeldsen är känd som en av de som slår rakast på touren och hans närspel är något utöver det vanliga. För att utöka känslan av en landskamp har tävlingsarrangörerna valt att bjuda in Sveriges och Danmarks bästa amatörer som bildar lag med Stenson och Kjeldsen.

Den här utmanartävlingen spelas 28 juni, måndagen före själva huvudtävlingen. The Princess är en 72-hålsträvling som spelas på Båstad GK 1-4 juli. 


Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-25
FöljaNyheter
Scroll to Top