André fick åka limousine till banan, där han senare spelade 18 hål med Robert Karlsson.

Följa

Drömmen gick i uppfyllelse

Blodsjuke André Fröjdh fick sin önskan uppfylld: en golfrond med Robert Karlsson. Förra veckan kunde 13-åringen spela 18 hål på Katrineholms GK med idolen, tack vare stiftelsen Min Stora Dag.

Text: Karin Klarström • 2010-05-18 Uppdaterad 2010-05-18

FAKTA: Min Stora Dag

Stiftelsen hjälper svårt sjuka barn via olika projekt. Det handlar om läger, kalas, utflykter eller någonting som barnet önskar sig. Det går inte att ansöka om att få ta del av Min Stora Dag, det är vårdpersonal som tipsar om barn som behöver extra uppmuntran.

 

I februari hörde stiftelsen Min Stora Dag av sig till managementfirman Sportyard, för att höra om Robert Karlsson möjligen skulle kunna tänka sig att spela lite golf med André Fröjdh. Förfrågan kom via det sjukhus i Norrköping där 13-årige André får sin behandling.

Och i förra veckan blev det av. André blev hämtad och skjutsad till Katrineholms GK i en lång limousine. På klubben väntade Robert Karlsson på sin medspelare. Efter 18 hål ute på banan blev det lunch tillsammans i klubbhuset.

–  Det är första gången nån önskat att få spela golf med mig. Det var kul att träffa honom, säger Robert Karlsson.

–  När man har en sjukdom är det viktigt att försöka hålla humöret uppe.

Och det blev en lyckad dag, tack vare “Robban” och stiftelsen. Under 2009 blev det ingen golf alls på grund av sjukdomen, men den här gången var han pigg och stark på banan och gav till och med tiofaldige ET-segraren stryk på några av hemmahålen.


Text: Karin Klarström • 2010-05-18
FöljaNyheter
Scroll to Top