Daniel Chopra har haft en tung inledning på säsongen. Kanske vänder det i Texas? Foto: Getty Images

Följa

Svenskar på elfteplats

Daniel Chopra och Mathias Grönberg öppnade med en varsin 70-rond (-2) och svenskarna delar elfte plats i Valero Texas Open.

Text: CM Hellsten • 2010-05-14 Uppdaterad 2010-05-14

Valero Texas Open

Bild 1108487

Datum: 13-16 maj.
Spelplats: TPC San Antonio, AT&T Oaks Course, San Antonio, Texas.
Prispengar: 6 100 000 dollar.
Vinnare: Zach Johnson (2009).

Startfält
Startlista
Aktuell ställning

PGA Tour har kommit till Texas för ett tre veckor långt gästspel som nästa vecka fortsätter till Dallas och Byron Nelson Championship och sedan vidare till grannstaden Fort Worth för Crowne Plaza Invitational på Colonial.

Första stoppet är dock San Antonio och spelplatsen AT&T Oaks Course vid TPC San Antonio där Valero Texas Open avgörs. Tävlingen är den tredje äldsta på PGA Tour men banan är helt ny. Den öppnade i januari och ersätter La Cantera där evenemanget har spelats de 15 senaste åren.
Oaks Course, som har par 72 och mäter 6 878 meter, designades av Greg Norman och Pete Dye med Sergio Garcia som konsult.
Inför tävlingen sa Garcia så här:
– Jag tycker att banan har blivit fantastisk och den är faktiskt lite tuffare än vad vi först trodde. Det här är ett bra golftest, det är inte bara en puttningstävling. Här kommer du att ha en hel del puttar för par, på La Cantera så hade du många puttar för birdie eller eagle.

När det väl var dags för spanjorens debutvarv gick han runt på 73 slag (+1). Australiens Matt Jones leder tävlingen efter en 66-rond (-6), ett slag före amerikanen Paul Stankowski.
Zach Johnson, som vunnit Valero Texas Open de två senaste säsongerna, öppnade med 80 slag (+8).

Daniel Chopra har haft en tung säsongsupptakt med åtta missade cutter och en 16:e plats som bäst i Zurich Classic of New Orleans.
I Texas kanske det vänder.
Han inledde visserligen med en bogey på hål 1 men sedan blev det birdies på hål 3, 5, 14 och resten par för en rond på 70 slag (-2) och inne vid klubbhuset var den indiske dalmasen delad sjua – fyra slag efter täten.
– Jag spelade okej, närspelet var bra, puttningen likaså och jag drev bollen bra. Järnslagen var lite krångliga men jag tränade på rangen och det kändes bättre efteråt, säger Daniel till Svensk Golf.

Vad är det som inte har fungerat så här långt under säsongen?
– Jag vet faktiskt inte. Det har inte varit några stora problem utan jag har helt enkelt inte fått igång scoren och det är frustrerande. Ju mer man försöker, ju svårare blir det och det gäller att ha tålamod, framför allt på den här banan.

Hur viktigt skulle det vara med en framgång den här veckan?
– Lika viktigt som varje vecka, för mig gäller det bara att få tillbaka lite självförtroende.

25:e februari blev Daniel Chopra pappa till tvillingarna Coco och Casper.
– Pappalivet har inte alls påverkat golfen. Vi har bra hjälp hemma och min fru Sam jobbar väldigt hårt med barnen så att jag har tid att träna och spela.

När första dagens spel var över var Chopra delad elva och bäste svensk tillsammans med Mathias Grönberg som också noterade 70 slag (-2).
Fem svenskar finns med i San Antonio.
Så här gick det för de övriga:
Fredrik Jacobson 71 (-1).
Richard S. Johnson 73 (+1).
Carl Pettersson 74 (+2).


Text: CM Hellsten • 2010-05-14
FöljaNyheter
Scroll to Top