Elin Emanuelsson har vunnit SM-guld i handboll. Nu vill hon vinna på Ladies European Tour.

Följa

Handbollsmästarinna jagar seger

2003 vann Elin Emanuelsson SM-guld i handboll med Skuru. Nu jagar rookien sin första seger på Ladies European Tour.

Text: CM Hellsten • 2010-05-13 Uppdaterad 2010-05-13

UniCredit Ladies German Open

Bild 1108483

Datum: 13-16 maj.
Spelplats: Golfpark Gut Hausern, München, Tyskland.
Prispengar: 330 000 euro.
Vinnare: Jade Schaeffer (2009).

Startfält
Startlista
Aktuell ställning

Det är inte bara ishockey-VM som avgörs i Tyskland. Den här veckan har Ladies European Tour landat i Bayern med UniCredit Ladies German Open.

Det danska landslaget har imponerat på rinkarna med tunga segrar mot Finland och USA och Iben Tinning verkar trivas lika bra som hockeyherrarna.
Hon inledde med 67 slag (-5) på Golfpark Gut Hausern utanför München och leder med ett slag före ensamma tvåan Lee-Anne Pace, Sydafrika, och två slag före en kvartett som delar tredjeplatsen.
Hela elva spelare delar sjundeplatsen på 70 (-2), däribland tre svenskor – Helen Alfredsson, Linda Wessberg och Elin Emanuelsson.  

Elin är 25 år och kommer från Nacka utanför Stockholm. Ifjol spelade hon på SAS Masters Tour och i höstas blev det en 36:e plats i kvalet till Ladies European Tour och ett kort med vissa spelrättigheter.
I Tyskland spelar rookien sin tredje LET-tävling och är efter första dagen alltså bästa svenska tillsammans med rutinerade Alfredsson och Wessberg.
– Spelet var stabilt, jag slog bra drivar och träffade rätt många greener. Jag är ganska nöjd med två under par men det kan bli ännu bättre, säger Elin.

Hur bra?
– Att vinna vore ju roligt, men jag skulle också vara nöjd med en topp-10-placering.  

Elin Emanuelsson är faktiskt inne på sin andra idrottskarriär. Hon spelade handboll i elva år med Skuru och vann junior-SM 2000 och 2001 och blev även svensk mästarinna med samma klubb 2003.
Parallellt med handbollen spelade Elin även golf på Ingarö GK och gjorde det så framgångsrikt att golfcoachen på Texas Christian University hörde av sig och ville ha över henne till skolans lag.
Skulle Elin tacka ja och åka över till Fort Worth eller stanna hemma och försöka försvara SM-guldet i handbollens elitserie?
– Det var fifty-fifty att jag valde handbollen. Jag hade precis gått ut gymnasiet när jag fick stipendiet till USA och det kändes mer spännande. Det var ett ganska lätt val just då och inget som jag har ångrat.


Text: CM Hellsten • 2010-05-13
FöljaNyheter
Scroll to Top