Efter mötet med Upplands Idrottsförbund och Enköpings GK gick Lena Adelsohn Liljeroth ut på rangen och slog bollar. Foto: Magnus Eriksson/Enköpings-Posten

Följa

Ministerbesök på Enköpings GK

Idrotts- och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth besökte på onsdagen Enköpings Golfklubb. Hon slog bland annat bollar på rangen.

Text: CM Hellsten • 2010-05-07 Uppdaterad 2010-05-07

Alliansens partiledare drog i början av veckan ut på en tågturné söderut med Göteborg som sista station som uppladdning inför höstens val. Idrotts- och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth hamnade i stället i Enköping. Där besökte hon bland annat stadens golfklubb.

Anna Wåhlstedt är projektledare på Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsbildarna. Det var hon tillsammans med klubbchefen på Enköpings GK, Kenneth Saveros, som träffade ministern och de berättade bland annat om hur man jobbat med Idrottslyftet. Klubben har bland annat startat ett idrottsfritids i samarbete med Friskis & Svettis, Enköpings Basketklubb och Korsängsskolan.
Lena Adelsohn Liljeroth visade ett stort intresse för golfklubbens idrottsfritids där eleverna får chansen att testa en rad olika sporter.

Efter mötet gick ministern ut på drivingrangen och slog lite bollar – kanske ett tecken på att golfen är på väg att bli accepterad i politiska sammanhang.


Text: CM Hellsten • 2010-05-07
FöljaNyheter
Scroll to Top