Rory McIlroy tog sin första seger på PGA Tour efter en makalös uppvisning. Foto: Getty Images

Följa

62-rond gav första segern

Rory McIlroy satte nytt banrekord med 62 slag (-10) efter åtta birdies och en eagle. 20-åringen vann sin första tävling på PGA Tour.

Text: CM Hellsten • 2010-05-03 Uppdaterad 2019-12-11

Quail Hollow Championship

Speldatum: 29 april-2 maj
Bana: Quail Hollow Club, Charlotte, North Carolina
Prispengar: 6,4 miljoner USD.

Startlista
Slutresultat & prispengartFedEx Cup
Världsranking

 

 

Billy Mayfair ledde Quail Hollow Championship inför slutvarvet och 43-åringen drömde om att bli förste måndagskvalare att vinna på PGA Tour sedan 1986.
En bogey på det femte hålet och en dubbel på det sjunde blev ödesdigert för Mayfair som till slut kom in på 76 (+4) och med 283 slag totalt (-5) fick nöja sig med en delad 14:e plats.

I stället fick publiken på Quail Hollow Club se en ung kille från Holywood bjuda på en show som inte ens Hollywood hade kunnat regissera bättre.
Som tvååring slog Rory McIlroy en drive på nästan 40 meter hemma i nordirländska Holywood, som ligger alldeles i närheten av George Best Belfast City Airport.
McIlroy fyller 21 på tisdag.
Han firade födelsedagen i förskott med att ta sin allra första seger på PGA Tour.

Rory McIlroy kom till North Carolina och öppnade tävlingen i Charlotte med att gå på par (72) i torsdags och 73 (+1) i fredags och klarade kvalgränsen precis.
Tredje rundan resulterade i 66 slag (-6) och så kom söndagens mäktiga avslutning.
Det blev birdies på hål 4-7-8-9-11-14, 16 och dessutom en eagle på det 15:e.
På hål 18 var Rory i ledning med fyra slags marginal och när han vandrade upp mot greenen fick han stående ovationer. Han tackade för åskådarnas stöd med att sänka en imponerande birdieputt från tolv meter. Det fick publiken att go nuts.
62 slag, tio under par, är nytt banrekord på Hollow Club och på vägen in för att signera scorekortet mötte Rory McIlroy Lee Westwood. Den unge vinnaren vände sig om och sa med ett leende:
– Så här avslutar man en golftävling…

Inne i klubbhuset gjorde Rory high five med Padraig Harrington och fick en klapp på axeln av Jim Furyk. De var alla imponerade över hans uppvisning.
På de sista 36 hålen i Quail Hollow Championship gjorde Rory McIlroy 17 birdies och en eagle. Det blev 273 slag totalt (-15) trots tio bogeys och en dubbel.
– Det här är löjligt. Jag vet faktiskt inte vad det var som hände, jag kom in i zonen helt enkelt. Att ta min första seger i USA är speciellt och nu ska jag ringa hem till mamma och pappa och min flickvän. Jag ska låta det här sjunka in ett par dagar sedan är det TPC som gäller, sa McIlroy som blev den yngste vinnaren på PGA Tour sedan Tiger Woods 1996.

Phil Mickelson slutade tvåa med 277 (-11) och Angel Cabrera blev trea med 278 (-10).
Ende svensk som klarade kvalgränsen, Carl Pettersson, svarade för sin bästa rond – 68 (-4) och slutade delad 51:a.


Text: CM Hellsten • 2010-05-03
FöljaNyheter
Scroll to Top