Alvaro Qurios tog sin fjärde ET-seger på hemmaplan i Sevilla. Foto: Getty Images

Följa

Då skadad – nu vinnare

2007 skadade Alvaro Quiros handleden i Open de España och var borta i mer än fem månader. På söndagen vann han tävlingen.

Text: CM Hellsten • 2010-05-02 Uppdaterad 2010-05-02

Open de España

Datum: 29/4-2/5.
Bana: Real Club de Golf, Sevilla, Spanien.
Prispengar: 2 000 000 euro.

StartfältSlutresultat & prispengar
Race to Dubai

Inför sista hålet på Real Club de Golf de Sevilla var Englands Mark Foster och spanjoren Alvaro Quiros i ledarbollen båda -11 totalt. Då hade James Morrison redan kommit in på samma score och britten laddade upp på rangen för ett eventuellt särspel.

Hemmafavoriten Quiros placerade utslaget mitt på fairway medan Foster hamnade i den högra fairwaybunkern och han fick sällskap i sanden av den tredje spelaren i ledarbollen, Carlos Del Moral, som tidigare gjort två eagles på fyra hål under sista nio.
Quiros fixade ett par på sista och Foster såg ut att göra det samma men han missade sin korta retur och treputten kostade honom en plats i särspelet.
James Morrison följde dramat på 18:e greenen via storbilds-tv:n vid klubbhusområdet och kunde konstatera att han nu blev ensam engelsman i play off.

Tävlingen avgjordes när Morrison sänkte inspelet i den stora dammen framför greenen på 18:e hålet och Alvaro Qurios vinst var den fjärde i karriären.
2007 skadade han senor och ligament i sin vänstra handled under Open de España på Centro Nacional de Golf i Madrid och tvingades sedan till en fem månader lång konvalescens.
– Det här är en av de viktigaste sakerna i mitt liv, att få vinna hemlandets Open är verkligen fantastiskt, sa den långtslående Alvaro Quiros efteråt.

Halvvägs in i Open de España såg det ut att kunna bli en trevlig svensk tillställning – Johan Edfors var ensam etta inför helgens fortsättning. Men lördagens 76-runda (+4) förstörde hans drömmar om ännu en European Tour-triumf. På söndagen blev det en avslutande runda på par (72 slag) efter en dubbelbogey och två birdies.
Med 282 slag totalt (-6) blev Edfors bäste svensk på delad 14:e plats.

Så här gick det för övriga svenskar:
d17) Fredrik Andersson Hed 283 (-5).
d30) Mikael Lundberg 285 (-3).
d37) Christian Nilsson, Martin Erlandsson och Oskar Henningsson, alla 287 (-1).
d65) Michael Jonzon och Peter Hedblom, båda 292 (+4).
d69) Alexander Norén 293 (+5).
83) Fredrik Ohlsson 303 (+15).


Text: CM Hellsten • 2010-05-02
FöljaNyheter
Scroll to Top