Tiger Woods missade kvalgränsen efter sin sämsta rond på mer än sju år. Foto: Getty Images

Följa

Tiger missade cutten

I US Masters slutade Tiger Woods delad fyra. I Quail Hollow Championship missade han kvalgränsen efter sin näst sämsta score i karriären.

Text: CM Hellsten • 2010-05-01 Uppdaterad 2019-12-11

Quail Hollow Championship

Speldatum: 29 april-2 maj
Bana: Quail Hollow Club, Charlotte, North Carolina
Prispengar: 6,4 miljoner USD.

Startlista
Leaderboard
Världsranking

 

 

Tiger Woods åkte till Georgia för att göra come back i US Masters efter otrohetsskandalen och i årets första major på Augusta National blev det en fjärde plats.
Den här veckan spelade Tiger sin första vanliga tävling på PGA Tour – Quail Hollow Championship på Hollow Club.
Besöket i Charlotte, North Carolina blev en mardröm.
Tiger missade kvalgränsen.

Efter torsdagens inledande 74-runda (+2) fick Woods dock en bra start med en birdie på första hålet men sedan blev det bogey-bogey-birdie-bogey och efter ett par på det sjunde hålet fixade han ännu en birdie på det åttonde. Efter halva rundan var Tiger på par för dagen.
Sista nio inledde han med – tre raka bogeys och efter ett par på 13 så fortsatte eländet med två raka dubbelbogeys – på det 14:e hamnade bollen i vattnet och på det 15:e fyrputtade han. Woods träffade blott två fairways under andra varvet och till slut kom han in på 79 slag (+7).

Efter 153 slag (+9) har Woods spelat färdigt och det var sjätte gången som han missade cutten på PGA Tour. Det var första gången som Tiger missade cutten sedan British Open på Turnberry förra sommaren och senast han missade kvalgränsen i en vanlig PGA Tour-tävling var i Disney Classic 2005. 
– Jag spelade inte så dåligt på första nio men mitt närspel var bedrövligt, jag puttade dåligt och hade två raka treputtar. Det var jobbigt. Jag kämpade mig tillbaka och hade en bra chans inför de sista nio men i stället för en birdie på tian blev det en bogey och så gick det som det gick, sa Tiger efteråt.

Nästa vecka väntar The Players Championship på TPC Sawgrass och eftersom Tiger nu är ledig i helgen kommer han förmodligen att åka till Ponte Vedra Beach tidigare än planerat.

På presskonferensen efter rundan fick Woods frågan om hur allt det som hänt utanför banan har påverkat hans spel.
Så här svarade han:
– Well, jag får den frågan varje dag. Så fort jag träffar media så ställs den frågan så det där försvinner aldrig. Till och med när jag är hemma har jag fortfarande paparazzis som förföljer mig, helikoptrar som cirkulerar i luften. Om det påverkar mig? Självklart. Är det en ursäkt? Nej, ute på banan har jag samma möjligheter som alla andra i startfältet att fixa en bra score men jag lyckades inte med det.

Två åskådare gjorde tummen ner när Tiger Woods lämnade greenen på det 15:e hålet. På det 17:e fördes en person bort från banan av polisen sedan denne ska ha häcklat Woods. Enligt uppgifter till AP ska personen ha sagt: “Ingen röd tröja för dig på söndag”.

Billy Mayfair leder Quail Hollow Championship inför helgens fortsättning med 136 slag (-8). Amerikanen är ett slag före Argentinas Angel Cabrera och två slag före en kvartett jänkare – J.P. Hayes, Dustin Johnson, Phil Mickelson och Paul Goydos som delar tredjeplatsen.

Av de fyra svenskarna var det bara Carl Pettersson som klarade kvalgränsen och med 145 slag (+1) delar han 48:e plats.
Fredrik Jacobson 148 (+4), Richard S. Johnson 151 (+7) och Daniel Chopra 153 (+9) missade cutten.


Text: CM Hellsten • 2010-05-01
FöljaNyheter
Scroll to Top