Tiger Woods hade ingen lyckad dag i Charlotte, North Carolina. Foto: Getty Images

Följa

Tiger delad 88:a

Tiger fick en tuff inledning i PGA Tour-tävlingen Quail Hollow Championship. Woods öppnade med 74 slag (+2) och är delad 88:a.

Text: CM Hellsten • 2010-04-29 Uppdaterad 2010-04-29

Quail Hollow Championship

Bild 1108384

Speldatum: 29 april-2 maj
Bana: Quail Hollow Club, Charlotte, North Carolina
Prispengar: 6,4 miljoner USD.

Startlista
Leaderboard
Världsranking

 

 

Efter sin come back i årets första major på Augusta National spelade Tiger Woods på torsdagen sin första vanliga tävling på PGA Tour sedan otrohetsskandalen.
Platsen? Charlotte, North Carolina.
Tiger slog ut redan klockan 07.40 lokal tid och spelade öppningsvarvet av Quail Hollow Championship tillsammans med Stewart Cink och Angel Cabrera. Trion startade på tionde tee.

Det började bra för Woods med en birdie på hål 10 men sedan fick världsettan problem. På det tolfte skickade han utslaget i ruffen till vänster och missen resulterade i en bogey. På 17 (korthålet) såväl som på 18 (par 4) hamnade han i vattnet och det blev en dubbelbogey samt en bogey och halvägs var Tiger tre över par.

På ettan hamnade han ute bland träden och på det hålet kom den andra raka bogeyn men Woods noterade en birdie direkt efter samt ytterligare birdies på hål 5 och 8 och var inför sitt sista hål +1. Då kom dagens fjärde bogey och 74 slag (+2).  Tiger delar 88:e plats.
– Ingenting fungerade. Jag slog inte bollen särskilt bra i dag, jag skickade en hel del ut till vänster, en hel del ut till höger och bara några mitt på fairway. Det var en fruktansvärd dag men jag ska inte till rangen utan laddar i stället om inför morgondagen, sa Tiger efteråt.

Trots den tidiga starttiden följdes Woods av många nyfikna åskådare i Charlotte.
– Publiken var fantastisk, det har den alltid varit när jag har spelat här. Det var rätt coolt att se så många fans ute i morse när det inte var mer än sju grader.

Phil Mickelson blev sjuk under onsdagens pro-am som han tvingades lämna efter bara sex spelade hål. På torsdagen var dock Masters-vinnaren tillbaka på banan och han kunde slutföra hela varvet. Lefty var -4 inför de två avslutande hålen där han noterade två raka bogeys och med 70 slag (-2) delar han 15:e plats.

Att Woods och Mickelson hade problem på de sista hålen är kanske inte så konstigt för sex gånger under de sju senaste åren har 16, 17 och 18 på Quail Hollow Club varit de allra tuffaste avslutningshålen på PGA Tour bortsett från majortävlingarna.
Två andra amerikaner toppar efter rond 1 – Bo Van Pelt leder efter sin inledande 65-runda (-7), ett slag före Kenny Perry och två före colombianen Camilo Villegas.

Fyra svenskar finns med i Quail Hollow. Ingen av dem hade någon särskilt lyckad dag:
d88) Carl Pettersson 74 (+2).
d138) Fredrik Jacobson 77 (+5).
d124) Daniel Chopra 76 (+4).
d142) Richard S. Johnson 78 (+6).


Text: CM Hellsten • 2010-04-29
FöljaNyheter
Scroll to Top