Pelle Edberg funderar på att bila till södra Europa för att kunna träna och spela. Foto: Getty Images

Följa

Edberg fast i Jönköping

Till helgen skulle Challenge Tour ha spelats i Marocko men även den ställs in på grund av flykaoset som vulkanutbrottet på Island har orsakat. Pelle Edberg skulle ha rest dit men kunde inte. - Det är självklart tråkigt, säger han.

Text: Svensk Golf • 2010-04-20 Uppdaterad 2010-04-20

Jesper Kennegård är fast i Indien och har svårigheter att ta sig tillbaka till USA. Pelle Edberg hade planer för att åka till Marocko för att spela helgens tävling på Challenge Tour, men hans flyg dit ställdes in. Under måndagen fick han även samtal från Europatouren om att han kommit in och fått plats i tävlingen som avgörs i Sydkorea till helgen, men inte heller den kan han delta i.
– Det finns ingen möjlighet för mig att åka dit. De som spelade i Kina förra veckan och hade planer på att åka till Marocko kunde åka till Sydkorea istället som reserver och få spela, säger Edberg till Svensk Golf.

Han är tveksam till om nästa veckas tävling i Spanien kommer att äga rum över huvud taget.
– Fortsätter det här så kommer även den att ställas in. Det är självklart tråkigt eftersom vi har så kort säsong här i Sverige och för min del så spelar det en väldigt stor roll om tävlingar bli inställda eller inte, säger Edberg som har planerat för att spela hälften av tävlingarna på Europatouren och hälften på Challenge Tour.

Fortsätter tävlingar att ställas in funderar Pelle Edberg på att lämna Jönköping och bila ner mot södra Europa för att kunna träna bättre här.
– Det är för kallt här i Jönköping, jag kan inte komma igång med träningen förrän efter lunch och jag känner folk i Marbella (Spanien) så där kan jag vara och träna. Det är bättre för min golf så eventuellt drar jag dit, säger han.


Text: Svensk Golf • 2010-04-20
FöljaNyheter
Scroll to Top