Phil Mickelson tog på söndagen hem sin tredje seger i US Masters och fjärde major totalt. Foto: Getty Images

Följa

“Lefty” hyllas efter segern

Det har varit ett tungt år för Phil Mickelson. Men efter att han vunnit sin tredje gröna kavaj på söndagen hyllas han av golfskribenterna i USA.- Det är inte bara att han vann – det är hur han vann, säger Mark Godich på Sports Illustrated.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-04-12 Uppdaterad 2010-04-12

Phil Mickelson var en omåttlig populär segrare på Augusta National. Men förutom att han har en omtyckt personlighet så är det också hans spelsätt som tilltalar. Mickelson bjöd publiken på en mängd “omöjliga” slag. Bland annat är hans slag på det trettonde hålet på söndagen ett av de slag som det pratas om.
– De måste kanske döpa om hål nummer tretton efter Phil, skriver Gary Van Sickle på Sports Illustrated.

Van Sickle var inte ensam över att vara imponerad över Mickelsons slag på 13:e under sista varvet.
– Slaget på tretton var galet. Jag tror att till och med Phil var förvånad när han såg längden på hans eagleputt, skriver Cameron Morfit på Golf Magazine.

David Dusek på golf.com var precis lika övertygad om storheten över det som “Lefty” gjort:
– När veckan startade handlade allt om Tiger, men från torsdag morgon, samtidigt som Arnie och Jack slog ut på första tee, handlade allt om golf. Det var otroligt. Och på helgen, för att se Mickelson gå 67-67 och slå några riktigt minnesvärda slag. Jag kan ärligt talat inte komma på hur Masters kunde ha varit mer övertygande, säger Dusek.

– Phil gjorde sannerligen denna Masters minnesvärd. Några av de slag som han slog idag (söndag) och på lördagen är bland de bästa i den här tävlingens historia. Han spelade strålande och fick golf att se enkelt ut, säger Jim Herre på SI Golf Group.

Listan kan göras lång över hyllningarna till Mickelson. US Masters utvecklades till hans fördel och han kunde möta sin hustru Amy efter att han avslutat tävlingen med en birdie på det 18:e hålet.
– Phil har tagit sig till en ny nivå i och med hans fjärde majorseger. Han passerar Ernie, Vijay och Padraig. Och han kunde ha vunnit minst tre andra, skriver Golf Digests Dan Jenkins på sin Twitter.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-04-12
FöljaNyheter
Scroll to Top