Följa

Barsebäck satsar vidare

Nio gånger har Barsebäck G&CC stått värd för Nordea Scandinavian Masters. Från 2010 är dock European Tour-tävlingen permanentad på Bro Hof Slott - men det hindrar inte Gösta Carlsson från att fortsätta satsa på Barsebäck.

Text: Tommie Gustavsson • 2010-04-09 Uppdaterad 2010-04-09

Enligt planerna skall Scandinavian Masters spelas i Stockholm fram till 2018. Men det hindrar inte Gösta Carlsson att fortsätta plöja ner stora pengar i Barsebäcks anläggning.

– Vi måste tänka på medlemmarna och greenfee-gästerna. Vår anläggning är inte skapad för en eventuell årlig stortävling, säger Gösta Carlsson, som i år byggt om samtliga bunkrar på de sista nio hålen på Mastersbanan. De första nio byggdes om ifjol.

– Ombyggnaden av bunkrarna på de sista nio hålen kostar bortåt en miljon kronor. Men man måste vara beredd att satsa om man ska hålla banan uppdaterad. I dag ska ju bunkrarna inte se ut som de gjorde för 10–15 år sedan.

Banarkitekten Donald Steel har ritat de nya bunkrarna som är betydligt mindre och djupare. Dessutom är grässlänterna runt bunkrarna betydligt brantare vilket gör att bollen på ett märkligt sätt lättare hamnar i bunkern…

– I dag är samtliga bunkrar färdiga och gräset är torvat. Om några veckor kommer banan att vara i toppskick. Vi behöver bara lite värme. Speciellt nattetid, fortsätter Gösta Carlsson, som också lovar förändringar och förbättringar på den andra banan, Donald Steel Course.

– Vi har ett färdigt bunkerprogram även när det gäller den banan. Det skulle varit klart redan nu, men den stränga vintern satte stopp. Vi får vänta till hösten innan vi sätter igång det programmet.

– Min ambition är att Barsebäck skall erbjuda två banor i absolut toppskick. Det gäller att hänga med, inte slå sig till ro, slutar Gösta Carlsson, som inte sticker under stol med att han hoppas att Barsebäck någon gång i framtiden åter får stå som värd för ännu en stortävling med de allra bästa proffsen.


Text: Tommie Gustavsson • 2010-04-09
FöljaNyheter
Scroll to Top