5de5b0eb5ce70

Följa

Norskt i topp efter superrond

RANCHO MIRAGE: Norskan fick en dröminledning på årets första major. 67 slag och bud på mer. Suzann Pettersen träffade sexton greener och alla fairways, vilket är nyckeln till framgång i Kraft Nabisco Championship.

Text: Daniel Rosenlund • 2010-04-02 Uppdaterad 2019-12-11

Kraft Nabisco Championship

 

Speldatum: 1-4 april
Bana: Mission Hills CC, Rancho Mirage, Kalifornien
Segrare: Brittany Lincicome (2009)
Prispengar: 2 000 000 $

LPGA Money List
Världsranking

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

SvenskresultatD10) Sophie Gustafson, 70 (-2)
D34) Mikaela Parmlid, 73 (+1)
D51) Carin Koch, Anna Nordqvist 74 (+2)
D70) Louise Friberg, 75 (+3)
DNS) Helen Alfredsson, Maria Hjorth

Tidigare artiklarStark start av Sophie (Rond 1)
Norskt i topp efter superrond (Rond 1)
Anna kämpade sig tillbaka (Rond 1)

Svenskorna vägras start (Inför)
Helen på segerbanan (Inför)
Dags för årets första major (Inför)

– Ruffen är brutal. Om man hamnar där så är det bara att chippa ut bollen i fairway igen, sa en nöjd Pettersen på sin presskonferens.

Norskans framgång kommer trots att uppladdningen varit allt annat än optimal. Före förra veckans tävling kunde hon inte träna på grund av en höftskada som hon ådrog sig i årets första tävling i Thailand.

– Jag kände av det i Thailand (där hon slutade 2:a) och det blev värre i Singapore (3:a). Efter jag kom till Australien gjorde det så ont att jag åkte hem och fick det undersökt. De hittade inget fel på magnetröntgen men jag fick kortison och istället för två veckors golfträning blev det två veckor på soffan.

Efter att ha spelat sin första runda på onsdagens pro-am i San Diego slutade hon 52:a i tävlingen.

– Det var tuffare än jag trodde att komma tillbaka men jag är smärtfri igen och har två veckors bra träning bakom mig. Den här veckan har jag jobbat med David Leadbetter hela veckan och jag börjar få tillbaka känslan jag hade innan Thailand igen.

Att känslan är tillbaka märktes tydligt ute på banan. Den sedvanligt vältränade norskan gick på 67 slag i sin bogeyfria rond, vilket är hennes femte under 70 i den här tävlingen genom åren. Därmed tog hon ledningen efter förmiddagens spel.

Norskans längtan efter att vinna är troligen större än på länge. Hon var ytterst nära att spela hem segern här för två år sedan, och har imponerat med femteplats förra året samt andraplatser både 2007 och 2008.


Text: Daniel Rosenlund • 2010-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top