Sophie Gustafson är en av 22 spelare som är under par efter första dagens spel. Foto: Getty Images

Följa

Stark start av Sophie

RANCHO MIRAGE: Det är norskt i topp efter en strålande rond av Suzann Pettersen i Kraft Nabisco Championship. Men Sophie Gustafson är bara tre slag efter, på en delad tiondeplats.

Text: Daniel Rosenlund • 2010-04-02 Uppdaterad 2010-04-02

Kraft Nabisco Championship

Bild 1108138

 

Speldatum: 1-4 april
Bana: Mission Hills CC, Rancho Mirage, Kalifornien
Segrare: Brittany Lincicome (2009)
Prispengar: 2 000 000 $

LPGA Money List
Världsranking

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

SvenskresultatD10) Sophie Gustafson, 70 (-2)
D34) Mikaela Parmlid, 73 (+1)
D51) Carin Koch, Anna Nordqvist 74 (+2)
D70) Louise Friberg, 75 (+3)
DNS) Helen Alfredsson, Maria Hjorth

Tidigare artiklarStark start av Sophie (Rond 1)
Norskt i topp efter superrond (Rond 1)
Anna kämpade sig tillbaka (Rond 1)

Svenskorna vägras start (Inför)
Helen på segerbanan (Inför)
Dags för årets första major (Inför)

– Ruffen är brutal. Om man hamnar där så är det bara att chippa ut bollen i fairway igen, sa en nöjd Suzann Pettersen på sin presskonferens på torsdagen.

Då hade norskan spelat i stort sett felfri golf, träffat alla fairways och i det närmaste alla greener, gått runt på 67 slag och tagit ledningen på fem under par.

Norskans framgång kommer trots att uppladdningen varit allt annat än optimal. Före förra veckans tävling kunde hon inte träna på grund av en höftskada som hon ådrog sig i årets första tävling i Thailand.

– Jag kände av det i Thailand (där hon slutade 2:a) och det blev värre i Singapore (3:a). Efter jag kom till Australien gjorde det så ont att jag åkte hem och fick det undersökt. De hittade inget fel på magnetröntgen men jag fick kortison och istället för två veckors golfträning blev det två veckor på soffan.

Smärtfri igen
Efter att ha spelat sin första runda på onsdagens pro-am i San Diego slutade hon 52:a i tävlingen.

– Det var tuffare än jag trodde att komma tillbaka men jag är smärtfri igen och har två veckors bra träning bakom mig. Den här veckan har jag jobbat med David Leadbetter hela veckan och jag börjar få tillbaka känslan jag hade innan Thailand igen.

Norskans längtan efter att vinna är troligen större än på länge. Hon var ytterst nära att spela hem segern här för två år sedan, och har imponerat med femteplats förra året samt andraplatser både 2007 och 2008.

Sophie bästa svenska
Sophie Gustafson lyckades på eftermiddagen gå runt på 70 slag, två under par, och är med det bästa svenska på en delad tiondeplats. Hon började på det tionde hålet med en bogey men följde upp det med en eagle på det elfte. Efter det kom ett par bogeys och det var det först på sista nio hon kom igång.

– Jag hade svårt att träffa fairway på första nio. Och det måste man göra här. När inte ens min vanligtvis säkra spoon funkade bestämde jag mig för att slå drives och det fungerade bättre, säger en nöjd Sophie till Svensk Golf efter sin runda.

Hon började sista nio med tre raka birdies och följde upp det med resten par.  Mycket beroende på bra puttning. Något som inte har fungerat bra tidigare under året och plågat Sophie under stora delar av hennes karriär.

– Jag tror att jag har hittat något som funkar för mig i puttningen. Jag har fått lite tips här under veckan som har hjälpt mig jättemycket. Allt är mycket lättare om man vet att man kan sänka de där två- och tremetersputtarna.

Det var något som hjälpte henne vid några tillfällen på de sista hålen när hon tvingades rädda par. Bland annat på det artonde hålet där hon slog sitt tredje slag från ruffen, under några grenar och upp på gren. Två puttar från femton meter räddade paret. 

Om Sophie, som är en av de mest långtslående på touren, kan få ordning på sin puttning kan det bli en mycket rolig vecka för 36-åringen från Kungsbacka.

Bland de övriga i täten finns Lorena Ochoa på en ensam andraplats, ett slag efter Pettersen. Lorena Ochoa tog som bekant sin andra majortitel här när hon vann tävlingen 2008. En annan tidig segrare som befinner sig högt upp på ledartavlan är Karrie Webb. Australiensiskan har vunnit här två gånger tidigare, senast genom en imponerande eagle på det 18:e hålet 2006. Hon är en av sju spelare som delar tredjeplatsen på -3.


Text: Daniel Rosenlund • 2010-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top