Anna Nordqvist tappade fokus i början av majordebuten, men lyckades komma tillbaka och räddade dagen med två avslutande birdies. Foto: Getty Images

Följa

Anna kämpade sig tillbaka

RANCHO MIRAGE: Med en strålande finish kom Anna Nordqvist tillbaka. Men svenskan hade det kämpigt i första ronden av årets första major Kraft Nabisco Championship.

Text: Karin Klarström • 2010-04-01 Uppdaterad 2019-12-11

Kraft Nabisco Championship

 

Speldatum: 1-4 april
Bana: Mission Hills CC, Rancho Mirage, Kalifornien
Segrare: Brittany Lincicome (2009)
Prispengar: 2 000 000 $

LPGA Money List
Världsranking

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

SvenskresultatD10) Sophie Gustafson, 70 (-2)
D34) Mikaela Parmlid, 73 (+1)
D51) Carin Koch, Anna Nordqvist 74 (+2)
D70) Louise Friberg, 75 (+3)
DNS) Helen Alfredsson, Maria Hjorth

Tidigare artiklarStark start av Sophie (Rond 1)
Norskt i topp efter superrond (Rond 1)
Anna kämpade sig tillbaka (Rond 1)

Svenskorna vägras start (Inför)
Helen på segerbanan (Inför)
Dags för årets första major (Inför)

Bilisterna som kom körandes på Gerald Ford Drive i Rancho Mirage vid tiotiden på torsdagsförmiddagen fick se Taylor Made-bollen komma över muren från golfbanan på andra sida. Det var resultatet av Anna Nordqvists största miss under första tävlingsronden av debuten i Kraft Nabsico Championship.

– Jag var lite snabb i svingen där, och efter att ha slagit bollen vänster så blir det nästan automatiskt att man slår nästa lite för mycket åt höger, sa Anna efter ronden om det femtonde hålet.

Bollen for över muren på den vänstra sidan, out of bounds, och nästa slag hamnade ute i ruffen på den högra sidan. Därifrån kunde hon bara spela fram lite längre fram på fairway, för att följa upp med inspel och tvåputt för en trippelbogey på dagens sjätte hål.

Hon lyckades så när följa upp den irriterande trippeln med en birdie direkt, men putten smet precis förbi på det 16:e hålet. På det 18:e – banans signaturhål – kom dock äntligen dagens första birdie.

Ytterligare ett tappats lag på det tionde hålet för dagen (banans första)blev dock dagens sista bogey. Birdie på tvåan följdes av en rad par, och sedan kom avslutningen:

Efter ett halvdåligt utslag på dagens sista par 3-hål (banans åttonde hål och Annas 17:e) lyckades hon sänka den omöjliga birdieputten, tio meter i nedförslut. Av bara farten upprepade hon bedriften på det avslutande nionde, där hon satte inspelet nära flaggan och sänkte birdieputten.

Till sist blev det alltså 74 slag, två över par, i Nordqvists första tävlingsrond i Kraft Nabisco Championship. Efter hennes förmiddagsrond betydde det sju slag från då ledande Suzann Pettersen.

– Jag slog inte drivern bra alls idag, och det var inte riktigt den start jag ville ha. Jag hade lite svårt att fokusera där i början, sa hon.

– Sju slag är ganska mycket, och det är ju väldigt bra konkurrens här. Men jag är nöjd med hur jag k��mpade mig tillbaka och jag tar med mig det inför ronden i morgon.

Hon var laddad inför starten och kände att allt var som det skulle. Hon hade tillsammans med sin coach Katarina Vangdal bestämt att hur det än skulle gå under första dagen så skulle hon i alla fall inte hänga upp sig vid det, utan släppa det och sikta framåt. Och det verkade ha gett effekt.

Anna Nordqvist är en av två spelare i Annika Team, vilket betyder att hon får stöd och hjälp av Annika Sörenstams team för att ge henne bra start i proffskarriären. Just nu jobbar Nordqvist tillsammans med Annikas gamla svingcoach Henri Reis på att förbättra tekniken, och det är ett arbete som är i full gång.

– Jag tror på arbetet, och jag tror på att det kommer att fungera, i teorin. Men jag har inte riktigt hitta känslan än, säger hon.

Nu är i alla fall första ronden i majordebuten avklarad, och efter lunchen och träningspasset väntar nåt helt annat än golf: biobesök.


Text: Karin Klarström • 2010-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top