Medlemmar bygger ett bo för vattensalamandrar på golfbanan där djuren ska kunna utvecklas. Foto: Hässelby Golf

Följa

Hässelby Golf belönas

Varje år delar Swedish Greenkepers Association (SGA) ut ett Natur- och miljöpris. När 2009 års pristagare skulle utses föll valet på Hässelby Golf.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-31 Uppdaterad 2010-03-31

Det är andra gången som en bana i Stockholmsområdet tilldelas SGA:s Natur- och miljöpris, Saltsjöbadens Golfklubb fick det 2006. Nu går alltså priset till Hässelby Golf som kommer att ta emot det under Svenska Golfförbundets årsmöte i Sollentuna 23 april.
– Vi är både glada och stolta för utmärkelsen! Vi har redan från början bedrivit ett brett och aktivt miljöarbete som en naturlig del i det vanliga arbetet. Jag anser att vi som privatpersoner, företag och golfklubbar har ett ansvar både för samhällets trygga utveckling och närmiljöns mångfald. Dessutom finns det uppenbara företagsekonomiska fördelar och vinster med att bedriva ett framsynt miljöarbete, säger Fredrik Linse som är banchef på Hässelby Golf.

På grund av placeringen, i ett av Stockholms storstadsområden, har det ställts stora krav på Hässelby Golf som bildades 2001. Anläggningen driver ett långsiktigt miljöarbete tillsammans med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning och Stockholms stad. Ett av målen är att minska växthuseffekten genom att styra energi- och vattenförbrukningen.

Sedan ett år tillbaka har Hässelby Golf ett eget vindkraftverk som håller igång damm- och våtmarkssystemet. Anläggningen är klimatneutral och för att kompensera för sin och medlemmarnas miljöpåverkan köper klubben utsläppsrätter.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top