Lincicome var den senaste att ta vinnardoppet Foto: Getty Images

Följa

Dags för årets första major

RANCHO MIRAGE Sju svenskor finns på plats i årets första major, Kraft Nabisco. Bland dem finns en tidigare vinnare och vår senaste majorvinnare som också är debutant i tävlingen. På söndag får vi se vem som blir nästa att hoppa i dammen som vinnare.

Text: Daniel Rosenlund • 2010-03-31 Uppdaterad 2010-03-31

Kraft Nabisco Championship

Bild 1108115

 

Speldatum: 1-4 april
Bana: Mission Hills CC, Rancho Mirage, Kalifornien
Segrare: Brittany Lincicome (2009)
Prispengar: 2 000 000 $

LPGA Money List
Världsranking

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

SvenskresultatD10) Sophie Gustafson, 70 (-2)
D34) Mikaela Parmlid, 73 (+1)
D51) Carin Koch, Anna Nordqvist 74 (+2)
D70) Louise Friberg, 75 (+3)
DNS) Helen Alfredsson, Maria Hjorth

Tidigare artiklarStark start av Sophie (Rond 1)
Norskt i topp efter superrond (Rond 1)
Anna kämpade sig tillbaka (Rond 1)

Svenskorna vägras start (Inför)
Helen på segerbanan (Inför)
Dags för årets första major (Inför)

Det är återigen dags för årets första major, Kraft Nabisco i Kalifornien. Den enda av damernas majors som alltid spelas på samma bana, Mission Hills. Banan ligger i öknen i omgiven av berg som fortfarande är täckta med snö.

Tävlingen är känd för det numera obligatoriska doppet i dammen för vinnare i “Poppys Pond” bredvid den artonde greenen. Annika har badat i dammen inte mindre än tre gånger (2001, 2002 och 2005) . Även Helen Alfredsson har vunnit här, 1993.

Den senaste att vinna här var Brittany Lincicome. Hon var lika med Kerr och McPherson när hon satte upp andraslaget på det artonde hålet till en dryg meter och avgjorde med en eagle.

Helen finns på plats som en av sju svenskor. Den högst rankade är vår senaste majorvinnare, Anna Nordqvist, som är sjua på den senaste världsrankingen. Trots det är hon tillsammans med Mikaela Parmlid debutant i tävlingen.

– Men den här banan är en av de få som jag spelat tidigare, på ett förkval till LPGA, berättar Anna för Svensk Golf.

Det har gått fort för Eskilstunatjejen. Majorvinnare och flerfaldig vinnare redan sin första säsong och narturligtvis har kraven blivit större.

– Jag har högre förväntningar på mig själv efter att ha vunnit. Jag vet ju att jag kan vara med däruppe. Men det gäller att se det långsiktigt. Jag har fortfarande mycket kvar att lära av de som har varit härute längre än mig. Konkurrensen är så hård härute att det gäller att verkligen spela på topp för att vinna.

Hon var bästa svenska i förra veckans tävling i San Diego och tycker att spelet är på väg åt rätt håll. Ett antal missade korta puttar var det enda som höll henne borta från täten.

Näst bäst både förra veckan och på rankingen är Maria Hjorth som är på plats med mamma och dottern Emily. Hon har börjat säsongen bra med bland annat en sjätteplats i Thailand.

Tredje svenska bland de 25 bästa i världen är Sophie Gustafson. Efter en riktigt bra avslutning på förra säsongen har hon inte riktigt kommit ikapp med träningen efter att ha tillbringat två månader i Sverige under vintern. Hon har också gått igenom en separation från maken Ty Votaw och en flytt från Ponte Vedra Beach till Orlando.

– Nu har det viktigaste en soffa,och en säng . Jag tar det som det kommer den här säsongen men jag tycker att spelet känns bra. Det gäller bara att få ordning på puttningen så kommer det att bli bra, berättar hon i solskenet utanför klubbhuset.

Övriga svenskor är Louise Friberg och Carin Koch. Koch som numera spelar på LET kommer med på grund av sin seger 2005 och Friberg vann så sent som 2008.

Den enda som saknas i världseliten är Paula Creamer. Den Rosa Pantern har en skada i tummen som hon ådrog sig i Thailand i årets första tävling. Hon har sedan dess inte spelat och har lämnat återbud även till veckans tävling.

Helen på segerbanan

 


Text: Daniel Rosenlund • 2010-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top