Robert Karlsson lider av körtelfeber och är trött och orkeslös. Om nio dagar är det dags att pegga upp på Augusta National. Foto: Getty Images

Följa

Karlsson krasslig inför Masters

Det är en krasslig Robert Karlsson som om en dryg vecka peggar upp på Augusta National. Han har känt sig hängig sedan februari och fick för en vecka sedan diagnosen körtelfeber. Nu gäller det att vila så mycket som möjligt.

Text: Karin Klarström • 2010-03-30 Uppdaterad 2010-03-30

Robert Karlsson har redan många inteckningar i de golfstatistiska rullorna, som den förste svensk att ta hem Europatourens Order of Merit, att som förste svensk herrspelare passera tio segrar samt det just nu viktigaste: som den mest framgångsrike svensk på Augusta National.

2008 slutade Karlsson på åttonde plats vilket fortfarande gäller som bästa svenskplaceringen i den mytomspunna majorn. Nu är han tillsammans med Henrik Stenson den spelare som står för den svenska insatsen även i år, men förutsättningarna kunde varit bättre. Karlsson lider nämligen av körtelfeber.

– Han kände sig trött och orkesl��s redan i samband med Abu Dhabi och Qatar (ET-tävlingen han senast vann, reds anm) och i Miami påverkade det honom enormt mycket, säger Karlssons agent Johan Elliot till Svensk Golf.

–  Måndagen efter Miami (WGC-tävlingen CA Championship, reds anm) var han och tog prover och fick resultaten på tisdagen.

Dessvärre finns det enligt beskedet från läkaren ingenting annat att göra än att vila och ta det lugnt. För Karlssons del väntar nu bara en av de mest haussade tävlingarna i år, följt av nästa PGA-tourtävling direkt därpå. Efter denna tvåveckorssvit har han dock ledigt två veckor till dess det är dags för The Players Championship i Florida.

Både Robert Karlsson och Henrik Stenson har sina familjer med sig till Augusta, där de som vanligt bor i egna hus i närheten av banan.  


Text: Karin Klarström • 2010-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top