Följa

Tji Ryder Cup

Jaha, så blev det alltså med den golffesten. Men frågan har väl i princip varit stendöd ända sedan man fick förhandsbeskedet från regeringshåll att det inte skulle bli något statligt stöd och de senaste månaderna har mest känts som en transportsträcka mot det oundvikliga. Eller ett spel om vem som skulle slippa sitta med svarte

Text: Svensk Golf • 2010-03-30 Uppdaterad 2010-03-30

Jaha, så blev det alltså med den golffesten.

Men frågan har väl i princip varit stendöd ända sedan man fick förhandsbeskedet från regeringshåll att det inte skulle bli något statligt stöd och de senaste månaderna har mest känts som en transportsträcka mot det oundvikliga. Eller ett spel om vem som skulle slippa sitta med svarte petter när beslutet fattades.

Bloggen tycker att det känns oerhört tråkigt.

Jag tror att Golfsverige hade mått bra av ett nytt, positivt projekt att samlas kring och vara stolta över. Ett Ryder Cup i Sverige hade inneburit ett enormt fokus på Sveriges som golfdestination och väckt det i dag närmast obefintliga utländska intresset för våra anläggningar, som vi i dag har all anledning att visa upp för världen.

Dessutom hade det med all sannolikhet genererat stora pengar för turistnäringen.

Med tanke på detta klingar tyvärr regeringsförklaringens ord om att satsa på att få stora internationella idrottsevenemang till landet extra tomma. 

Samtidigt har ju det ekonomiska klimatet förändrats avsevärt sedan den skrevs och att regeringen Reinfeldt skulle våga riskera opinion mot att tilldela “lyxsporten” golf medel under ett valår, var ju heller inte direkt sannolikt.

Men det är svårt att peka finger åt staten när varken näringsliv eller golfrörelse heller har gjort tillräckligt tydliga statements att vi verkligen vill ha hit cirkusen.

Så att sitta och leta syndabockar känns tämligen meningslöst. Vi nöjer oss i stället med att konstatera att vi får fortsätta att följa de stora pojkarna på avstånd ett tag till.

Nytt försök 2022?

Tror jag inte ett dugg på. 

Då ska det liras om fröhandlarens pokal på de brittiska öarna igen, för ingen tror väl på fullaste allvar att någon kommer att tillåta 12 år mellan besöken i tävlingens hemvist?   


Text: Svensk Golf • 2010-03-30
FöljaBloggar
Scroll to Top