Efter en trippelbogey på ettan tog Pernilla Lindberg sig samman. Bollnästjejen kom runt på par i sin debut på LPGA-touren. Foto: Getty Images

Följa

LPGA Tour: Svängig debut för Pernilla

Vad gör man om LPGA-tourkarriären inleds med en trippelbogey redan på det första hålet? Tja, man biter ihop och lägger det bakom sig. "Det känns oerhört kul att ha debuterat", säger Pernilla Lindberg efter sitt parvarv på La Costa Resort & Spa.

Text: Henrik Lenngren • 2010-03-26 Uppdaterad 2010-03-26

Svenska placeringar

14) Helen Alfredsson, -1

24) Pernilla Lindberg, Louise Stahle och Anna Nordqvist, par

37) Maria Hjorth och Karin Sjödin, +1

59) Mikaela Parmlid, +2

77) Lotta Neumann, Louise Friberg och Sophie Gustafson, +3

Det är hektiska dagar i Pernilla Lindbergs liv. Förra månaden peggade hon för första gången upp på Europatouren i Nya Zeeland. Hon blev tvåa direkt.

Under torsdagen passade hon även på att göra premiär på LPGA-touren. 23-åringen fick sämsta tänkbara start på sitt äventyr bland golfens allra främsta. Hon hookade utslaget, punchade andraslaget i vattnet, slog fjärdeslaget över greenen… I scorekortets första spalt tvingades hon fylla i en glädjelös trippelbogey.

– Men jag var inte mer nervös än vad jag brukar vara på första tee. Jag njöt faktiskt av att stå där. Visst var jag oerhört frustrerad över starten, men jag lyckades lägga det bakom mig, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

23-åringen från Bollnäs, som de senaste åren pluggat på Oklahoma University, visade att hon är gjord av stål genom att smacka i fem birdies på de påföljande sex hålen. När 18 hål summerats konstaterades det att hennes parvarv på 72 slag innebar en 24:e placering.

– Det känns oerhört kul att ha debuterat. Nu när jag vet hur kul det är där ute ser jag fram emot resten av säsongen, säger Pernilla.

– I morgon ska jag ut och spela mitt spel och se hur långt det räcker. Men att komma topp-tio är en morot, för då får jag spela Nabisco Championship nästa vecka.

Sydkoreanska i topp

Na On Min leder efter första dagens spel i Kia Classic. Sydkoreanskan bevisade att hennes vristskada var ett minne blott när hon i en bogeyfri runda signerade en 66:a.

– Jag är förvånad. Jag kunde inte föreställa mig att gå sex under på den här banan, kommenterade Na On Min på presskonferensen efteråt.

Med en 67-runda demonstrerade även Na Yeon Choi att hon tydligt vill vara med i segerdiskussionen.

Andra ryktbara namn i toppen är Inbee Park och Catriona Matthew (delade treor) samt världsettan Lorena Ochoa och Suzann Petterson som med 70 slag vardera delar åttondeplatsen.

Helen Alfredsson, som snart fyller 45 år, är bästa svenska på -1. En bogey på det avslutande 18:e hålet – par 5 – skjutsade ner henne åtta placeringar i resultatlistan.

Den blågula talangfabriken, med intressanta namn som Pernilla Lindberg, Louise Stahle och Anna Nordqvist, parkerar på par.


Text: Henrik Lenngren • 2010-03-26
FöljaNyheter
Scroll to Top