Vem får plumsa i år? Förra året var det amerikanskan Brittany Lincicome som spelade hem första majorn för året. Foto: Getty Images

Följa

Svenskarna som spelar majors

Sju svenskor är klara för start i nästa veckas major Kraft Nabisco Championship. I herrarnas US Masters är det dock bara två svenskar som peggar upp, om inte Alex Norén vinner i helgen vill säga.

Text: Karin Klarström • 2010-03-24 Uppdaterad 2010-03-24

Henrik Stenson och Robert Karlsson är de två svenskar som kommer till start i US Masters om två veckor.

Det finns dock en chans för Alexander Norén att ta sig in i startfältet via topp-50 på världsrankingen, men då måste han vinna veckans Open de Andalucia i Spanien på Europatouren. Peter Hanson, som på sin 61:a plats är högre rankad än Norén på 66:e, spelar inte den här veckan och kan inte förbättra sin placering.

Det betyder att Henrik Stenson spelar tävlingen för femte året i rad och Robert Karlsson gör sin fjärde start. Karlsson är den svensk som lyckats bäst hittills på Augusta National med sin åttondeplats 2008.

Alfredsson har vunnit
Damerna spelar sin första major redan nästa vecka, och sju svenskor är klara för start i Palm Springs, Kalifornien.

Helen Alfredsson vann Kraft Nabisco Championship 1993, då tävlingen spelades under namnet Nabisco, och är på plats även i år. Alfredsson var med sin tolfteplacering bästa svenska i tävlingen förra året, som i övrigt bjöd på bleka svenska insatser.

Louise Friberg, Sophie Gustafson, Maria Hjorth, Carin Koch, Anna Nordqvist och Mikaela Parmlid är de övriga sex spelare som peggar upp på Mission Hills Country Club. För Anna Nordqvist och Mikaela Parmlid är det debut i år.


Text: Karin Klarström • 2010-03-24
FöljaNyheter
Scroll to Top