Tiger Woods talade ut i tv i februari, men kunde då tala ostört. Nu har han svarat på journalisternas frågor – åtminstone några av dem. Foto: Getty Images

Följa

Woods talade ut i tv

Ingen visste någonting om Tigers liv. Han höll det för sig själv, och han skäms över vad han gjort. Det sa Woods i de första intervjuerna sedan bilolyckan i november.- Jag försökte sluta, men kunde inte, sa Woods i en intervju med Golf Channel på söndagen.

Text: Karin Klarström • 2010-03-22 Uppdaterad 2010-03-22

Länk till gammal Woodsartikel

Tiger Woods gör comeback i US Masters

På söndagen ställde Tiger Woods för första gången upp i regelrätta intervjuer. ESPN och Golf Channel fick fem minuter var, och det fanns inga begränsningar kring vilka frågor som fick ställas. Det är första gången sedan den uppmärksammade kraschen hemma i villaområdet som Woods alls möter journalister.

– Det var bara jag. Det var jag som gjorde det och ingen visste vad som hände, sa Woods om den sexskandal som under månader rullats upp inför ögonen på golffans över hela världen. Jag är säker på att om någon hade vetat om vad som hände så hade de försökt stoppa mig, men jag höll allt för mig själv.

Ville inte svara
Även om tv-bolagens journalister hade möjlighet att ställa vilka frågor de ville var det saker Woods inte ville prata om. Han sa ingenting om vad som egentligen hände den där fredagkvällen i november, han sa ingenting om hur det blir mellan honom och Elin framöver. I samtliga detaljer hänvisade han till att det var saker han ville skulle förbli privata.

– Många dåliga saker har hänt, jag har gjort mycket dåligt i mitt liv, var allt han sa.

Men han berättade om känslorna kring sin otrohet:

– Jag försökte sluta, men jag kunde inte, sa Woods.

Nervös för publiken
Angående kommentarerna han fått höra eller läsa efter skandalen, så kan han förstå varför och han medger att han är nervös inför att möta publiken igen.

– Det är klart det sårade att höra kommentarerna, men det var jag som gjorde det. Och när jag ser tillbaka på det så förstår jag varför folk sa olika saker om mig. Det var vidrigt beteende, och när jag ser tillbaka på det kan jag inte fatta att det var jag.

Ville vänta med sändningen
Inför intervjuerna med tv-bolagen hade Woods försäkrat sig om att de inte skulle sändas förrän söndagens sändning från PGA-tourtävlingen i Florida var avslutad. Woods väckte nämligen en del missnöje när han gjorde sitt omtalade framträdande i tv samma dag som WGC-tävlingen Accenture Match Play Championship spelades. Nu ville han dock inte sno rampljuset från kollegorna på touren.

Om bara drygt två veckor är Woods tillbaka igen på helig golfmark, när han gör comeback i US Masters, vilket blir den första tävlingen sedan Australian Masters som han vann i november.


Text: Karin Klarström • 2010-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top