Robin Pettersson (Landskrona GK) och Johanna Tillström (Stockholms GK) hälsar på hos Annika Sörenstam i Florida. Foto: Linda Appelblad

Följa

Annikastipendiaterna

Johanna Tillström, Stockholms GK, och Landskronas Robin Pettersson är i USA för att besöka college och Annika Sörenstam.

Text: CM Hellsten • 2010-03-22 Uppdaterad 2010-03-22

Länk till annikastipendiaternas dagbok

 Bild 1108040

Johanna Tillström och Robin Pettersson är på plats i Florida. Följ deras äventyr via dagboken som finns att läsa här.

Annika Sörenstams stipendium kallas numera för The Collegiate Golf Experience och har delats ut sedan 2003. Syftet är att stipendiaterna genom att träffa Annika får möjlighet till en närmare inblick i hennes arbetssätt, planering och träning. Stipendiet ska även syfta till att skapa en bättre uppfattning om hur en collegemiljö kan se ut.

Vinnarna ska visa goda tävlingsresultat, ha målsättningen att fortsätta sin golfsatsning med collegestudier i USA, ha de skolmässiga förutsättningarna för att komma in och tillgodogöra sig studier och golf i USA samt vara en god ambassadör för svensk golfsport och de värderingar Annika Sörenstam står för.

2009 gick utmärkelsen till Johanna Tillström, Stockholms GK och Robin Pettersson, Landskrona GK. Duon befinner sig just nu i USA dit de åkte i lördags och under vistelsen har de besökt University of Florida och University of Central Florida och på tisdagen fick Johanna och Robin följa inspelsvarvet inför PGA Tour-tävlingen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Orlando.

På torsdag väntar en heldag på Annika Academy, först spel på Reunion Resorts Tom Watson-bana följt av en guidad tur på Sörenstams skola, fysträning med Kai Fusser och avslutningsvis en träff med Annika innan hemresan på fredag.

Här är alla tidigare stipendiater:

2008:
Josephine Janson, Ringenäs GK.
Niclas Carlsson, Stockholms GK.

2007:
Louise Larsson, Karlstad GK.
Pontus Widegren, Stockholms GK.

2006:
Caroline Hedwall, Barsebäcks GK.
Björn Åkesson, Sofiedals GK.

2005:
Linn Gustafsson, Mälarö GK.
Jesper Kennegård, Kungsängens GK.

2004:
Anna Nordqvist, Torshälla GK.
Nicklas Glans, Borås GK.

2003:
Mikela Bäckstedt, Ljunghusens GK.
Rickard Karlberg, Ale GK.


Text: CM Hellsten • 2010-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top