5de5b1cd464f5

Följa

Svenskor spelar cup tillsammans

Anna Nordqvist och Sophie Gustafson har spelledigt den här veckan men om en månad bildar de lag i European Nations Cup i Spanien. Den svenska duon tippas bland favoriterna.

Text: Karin Klarström • 2010-03-21 Uppdaterad 2010-03-21

Sverige har inte lyckats nå toppen någon av de tidigare två gångerna tävlingen spelats. Både 2008 och 2009 blev det en åttondeplats för de svenska lagen, som första året utgjordes av Lotta Wahlin och Johanna Westerberg. 2009 fick Wahlin sällskap av Carin Koch på La Sella Golf Resort utanför Alicante.

Men den här gången toppar Sverige med majorvinnaren Anna Nordqvist och 23-faldiga vinnaren Sophie Gustafson    . Nordqvist fick som bekant sitt genombrott förra säsongen när hon som rookie spelade hem både majorn LPGA Championship och senare tourfinalen LPGA Tour Championship. Till det kom också debut i europeiska Solheim Cup-laget i USA i augusti.

Gustafson är en av de mest rutinerade i startfältet, med segrar både i Europa och USA, senast tog hon hem Europatourens order of Merit och i september kom hennes femte LPGA-seger. Någon major har det ännu inte blivit för Gustafson, som dock spelat hem British Open innan tävlingen fick majorstatus.

Catriona Matthew har dock vunnit Women’s British Open, och eftersom det var 2009 räknades det som en majorseger. Skotskan Matthew parar upp med landsmaninnan Krystle Caithness i Valenciana European Nations Cup i april. Det gör också titelförsvararna Holland, som även i år representeras av Christel Boeljon Marjet van der Graaff.

De i särklass mest rutinerade spelarna i fältet är dock amerikanskorna Meg Mallon och Beth Daniel, som spelar tävlingen för andra året. Förra året blev USA sjua i tävlingen.

Tävlingen spelas även i år över 72 hål. Formatet är fyrboll-bästboll torsdag fredag och den speciella spelformen Valencian Cup Format lördag och söndag. Det går ut på att spelarna slår två slag på par 4-hålen och tre på par 5-hålen (på varandras bollar) innan man väljer den bästa bollen.

Comunitat Valenciana European Nations Cup spelas den 22-25 april i Spanien.


Text: Karin Klarström • 2010-03-21
FöljaNyheter
Scroll to Top