Med nyvunnet självförtroende åker Carin Koch till årets första major. Men först ska hon bli frisk från förkylningen. Foto: Tristan Jones/LET

Följa

Koch nöjd med andraplatsen

Även om hon är besviken över att det inte blev någon seger känner sig Carin Koch ändå nöjd med att spela så stabilt redan i första tävlingen.- Nu vet jag att spelet finns i mig, säger hon efter säsongsdebuten.

Text: Karin Klarström • 2010-03-21 Uppdaterad 2010-03-21

Nej, det räckte alltså inte hela vägen för Carin Koch i säsongsdebuten i Marocko. Den förkylda svenskan hade ledningen inför sista ronden, men blev till sist besegrad med ett slag av tyskan Anja Monke.

Det svider såklart.

– Jag är lite besviken att jag tappade några slag på slutet. Det var några puttar som gick i hålkant. Sen lyckades jag inte med up and down på 15 och 17, så närspelet behöver jag träna mer, säger hon till Svensk Golf på söndagen, dagen efter andraplatsen och en lång pro am-middag tillsammans med bland andra den marockoanske kungen Mohammed VI.

Bästa placeringen sedan 2005
Andraplatsen var hennes bästa placering sedan 2005, och när den första besvikelsen gått över är hon ändå nöjd med vad hon presterat den här veckan. Från träning i snöstorm i vintriga Sverige till succé direkt i första tävlingen är inte fy skam.

– Så här stabilt har jag inte spelat på länge, och det känns jättekul. Nu vet jag att spelet finns i mig.

Nu är första målet att hinna bli frisk från bihåleinflammationen hemma i Sverige innan det är dags för nästa resa och nästa tävling. Och det är tvära kast i Kochs schema. Svenskan har som bekant valt att flytta hem till Sverige för gott, och spelar från och med i år till största delen på Ladies European Tour. Men redan om två veckor är det dags för första undantaget. Då är det dags för årets första major, Kraft Nabisco Championship i Palm Springs, Kalifornien. Och där en Koch en av svenskorna som peggar upp.

– Jag åker till Phoenix på söndag, där vi bodde förut. Min son Oliver följer med och stannar hos några vänner och jag åker till Palm Springs på måndag. Där blir det hårdträning måndag, tisdag och onsdag.

Hennes nyfunna form ger mersmak inför vad som väntar, och det är med gott sjävförtroende hon landar på amerikansk mark igen.

– Nabiscobanan är en av mina favoriter, den är riktigt svår. Men kan jag slå mina drives som jag gjorde den här veckan kan det bli riktigt roligt, säger Koch.


Text: Karin Klarström • 2010-03-21
FöljaNyheter
Scroll to Top