2016 Ryder Cup – Previews

Blogg

Stenson om knäskadan: ”Just nu inget problem”

Efter Henrik Stensons otroliga sommar behövde svensken vila på grund av ett ömmande knä. Men nu känner han sig utvilad och redo för Ryder Cup.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-29 Uppdaterad 2016-09-29
Stenson om knäskadan: ”Just nu inget problem”

Efter att ha avstått de sista tre tävlingarna på PGA Tour är nu Henrik Stenson redo för Ryder Cup. Men ett ömmande knä har oroat många europeiska fans. Nu kommer svensken med lugnande besked.

– Det gör inte ont när jag spelar golf. Det har däremot smärtat lite när jag gått. Men det känns bra just nu. Knäskadan är ingenting jag tänker på. Och om det skulle börja smärta är det något jag får ta tag i då, och göra det bästa av det, sa Henrik Stenson under en presskonferens.

Efter att ha avbrutit säsongen i förtid känner sig nu Henrik Stenson redo att spela, men att göra ett avbrott var en nödvändighet för svensken.

– Det var något jag verkligen behövde göra. Jag var helt slut efter sommaren med The Open, PGA Championship var också en tuff vecka och sedan kom OS. Jag har spelat en hel del den här sommaren och att vara med och hugga om förstaplatsen är slitsamt.

– Det har varit en fantastisk sommar, så jag behövde en liten paus. Jag hoppas vara redo på fredag när det är dags igen, sa Stenson.

Ryder Cup har ett intensivt upplägg med två rundor både fredag och lördag. Men att spela fem rundor ska svensken klara av.

– Som det känns nu är det inget problem, sa Henrik Stenson.


Text: Jesper Johansson • 2016-09-29
Blogg
Scroll to Top