2016 Ryder Cup – Previews

Blogg

Rory McIlroy trivs i ledarrollen

Rory McIlroy gör sin fjärde start i Ryder Cup. Han har vunnit alla tidigare drabbningar och nu tar han mer ansvar än tidigare, då han är en av de mer rutinerade deltagarna.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-28 Uppdaterad 2016-09-28
Rory McIlroy trivs i ledarrollen

Europas Ryder Cup-lag består av en hel del rookies. Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick, Chris Wood, Thomas Pieters, Danny Willett och Rafa Cabrera-Bello gör alla sin första tävling. I och med det har andra spelare fått kliva fram som ledare.

Rory McIlroy är en av dem.

Nordirländaren har deltagit i de tre senaste tävlingarna mellan Europa och USA vilket gör honom till en av de mer erfarna spelarna. I och med det har han också tagit på sig mer ansvar än tidigare år.

– Jag har blivit betydligt mer bekväm i den rollen. Första gången jag var med år 2010 debuterade jag i tävlingen och hade ingen anledning att ta en ledarroll. Två år senare var jag världsetta. Jag hade precis vunnit min andra majorseger och vann två av det årets FedEx Cup-tävlingar. Ändå kände jag inte att jag var en ledare i laget.

– Det fanns så många som hade mer erfarenhet av Ryder Cup än vad jag hade och som dessutom var många år äldre. Så jag ansåg inte att jag förtjänade den rollen då, sa Rory McIlroy under en presskonferens på Hazeltine.

Men 2014 på Gleneagles gjorde nordirländaren sin tredje Ryder Cup-start. I och med det var han en av de mer erfarna spelarna i laget och tog därför en tydligare ledarroll. Men det var inget han valde själv, utan något Paul McGinley ville ha från hans sida.

– Jag var i ständig kontakt med honom som kapten för Europa och han sa att det var vad han ville ha från mig. Jag tog tillvara på den möjligheten. Jag tog vara på möjligheten att hjälpa laget och vara en av ledarna som pratade i omklädningsrummet när det behövdes – men också visa på banan vad som krävs.

– Jag förstår att det är en stor roll, men jag är redo att lägga det på mig själv och förhoppningsvis kan jag hjälpa till även på banan, säger Rory McIlroy. 


Text: Jesper Johansson • 2016-09-28
BloggHazeltine GCRory McIlroyRyder CupTournytt
Scroll to Top