PGA TOUR – 2008 Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard – Round Three

Blogg

Experten sågar Europas lag

Miller: "Det sämsta laget på många år"

Text: Martin Strömberg • 2016-09-25 Uppdaterad 2016-09-25
Experten sågar Europas lag

Det är många som tror att USA ska sopa mattan med Europa i Ryder Cup nästa vecka på Hazeltine.

En av dem är Johnny Miller, dubbel majorvinnare, och numera expert på tevekanalen NBC. 

– Jag tror att Europa, åtminstone på pappret, har sitt sämsta lag på måga år, sa Miller under Tourfinalen på East Lake.

Europa jagar fjärde raka Ryder Cup-segern och den nionde på de elva senaste matcherna men i år har man sex rookies i laget och Miller menar att det finns stora frågetecken inför matchen.

– Att tappa Ian Poulter är som att få lagets hjärta utslitet. Jag tror att det här året kan USA inte bara vinna, utan vinna med fem poängs marginal.

Ian Poulter var ledande i vändningen på Medinah men lider av en fotskada och kommer att vara vicekapten på Hazeltine.

Miller har samtidigt stor respekt för de rutinerade europeiska spelarna och svensken Henrik Stenson. Men menar att spelare som Chris Wood, Thomas Pieters och till och med Lee Westwood har mycket kvar att bevisa.

– Jag vet inte om Westwood kan sätta puttar under press i Ryder Cup. Pieters har ett spel som passar på Hazeltine men pallar han för trycket, sa Miller bland annat.

Det är inte bara det europeiska laget som hamnar i Millers blickfång. Han menar att den amerikanska kaptenen Davis Love III:s uttalande om att detta är det starkaste amerikanska laget någonsin bara är ett spel för galleriet. Och att ett av lagen som han själv var del av, det från 1981, var av betydligt högre klass.

– Loves uttalande är bara en del av det mentala spelet och sånt som boxare brukar säga. Det här laget är inte i närheten av det från 1981.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-25
BloggRyder CupTournytt
Scroll to Top