Donald Trump Visits His Golf Course in Aberdeen

Blogg

Trump vägrade betala HIO-pris

Kan ha gjort lagvidrig uppgörelse

Text: Martin Strömberg • 2016-09-22 Uppdaterad 2016-09-22

En segdragen historia kring en hole-in-one från 2010 som Washington Post skriver om kan ställa till det för Republikanernas presidentkandidat, Donald Trump.

Hio-historien är bara en av flera fall där Trump låtit pengar från Trump Foundation betala för hans egna privata åtaganden, enligt Washington Post.

Det var i augusti 2010 som Martin Greenberg, Vd för det amerikanska finansbolaget Sterling Commodities, gjorde hole-in-one under en välgörenhetstävling på Trump National GC:s 13:e hål.

Enligt tävlingens regler var hio-priset på hålet en miljon dollar som Greenberg då trodde att han vunnit till sin stiftelse The Martin Greenberg Foundation. 

Enda problemet: Trump vägrade betala.

I tävlingens finstilta avdelning stod det att slaget måste vara över 150 yards och Greenberg stämde Trump och menade att arrangörerna medvetet flyttat fram teekloten några yards för att göra avståndet för kort.

De två parterna gjorde senare upp i godo och The Trump Foundation skänkte 158 000 dollar till Greenbergs dito, men enligt Rosemary Fei, expert på området kring lagstiftning i ej vinstdrivande företag, är det inte korrekt enligt lagen att göra på det viset.

– En välgörenhetsorganisation får inte betala Trumps personliga åtaganden eller skulder, säger Fei.

Enligt Trumps stab så har dock inget fel begåtts.

– Vi redovisar alla donationer och bidrag på ett korrekt sätt, säger Jason Miller, talesman för Trumps kampanj, enligt golf.com.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-22
BloggDonald TrumpNyheter
Scroll to Top