2016 DAP Championship – Final Round

Blogg

“Vetenskapsmannen” säkrade PGA Tour-kortet

Vi kommer få se mer av Bryson DeChambeau kommande säsong. "Vetenskapsmannen" lyckades nämligen säkra PGA Tour-kortet till kommande säsong efter att ha vunnit Web.com Tour-tävlingen DAP Championship Open efter drama.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-12 Uppdaterad 2016-09-12

I våras fascinerades en hel golfvärld av amatören Bryson DeChambeau. Amerikanen spelar nämligen med en väldigt annorlunda utrustning jämfört med de flesta, då alla järnklubbor är lika långa.

I somras blev han proffs men resultaten har inte varit med 22-åringen. 

Fram till nu.

I helgen spelade han nämligen på Web.com Tour för att säkra en spelrättighet till kommande säsong på PGA Tour. Och amerikanen lyckades vinna den jämna tävlingen.

Fyra spelare var i särspel i DAP Championship Open i Cleveland, Ohio. Andres Gonzales, Julian Etulain, Nicholas Lindheim och Bryson DeChambeau gick alla sju under par, 273 efter 72 hål.

På det första särspelshålet gjorde DeChambeau och Gonzales varsin birdie, vilket gjorde att de andra två åkte ut.

Sedan lyckades Bryson DeChambeau göra ett par vilket Gonzales inte kunde matcha, och tävlingen hade en segrare.

– Det är otroligt. Jag kunde inte ens drömma om det här. Alla spelare här på Web.com Tour skulle kunna spela på PGA Tour utan problem. Det handlar bara om att få det gjort, vara tålmodig och som tur är lyckades jag med det den här veckan, säger Bryson DeChambeau som nu vunnit sin första professionella tävling.

 

Henrik Nordlander försöker också han säkra ett kort till kommande säsong. Han slutade på en delad 13 plats, tre under par. 


Text: Jesper Johansson • 2016-09-12
BloggBryson DeChambeauHenrik NorlanderTournytt
Scroll to Top