KLM Open – Day One

Blogg

Hanson och Lagergren har tätkänning

Det var en fin svensk förstadag på The Dutch och KLM Open. Två blågula delar andraplatsen.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-08 Uppdaterad 2016-09-08

Under en varm och nästan vindstilla dag på The Dutch i holländska Spijk var det jämna scorer i toppen.

Och den nya spelplatsen, The Dutch, var något som tiltalade den sexfaldige svenska ET-segraren Peter Hanson. 

– En cool bana. Det ser ut som en linksbana men så har den också många vattenhinder så att den känns som en hybrid mellan en links och lite mer amerikansk stil. Idag när det var lite vind gick det att kontrollera bollen bra men kommer det vind här så blir det mer närspel, sa Hanson efter sin 67-rond.

Den innehöll sex birdies, en eagle och tre bogeys och Hanson var nöjd efteråt.

– Jag började med en treputt och det är ju aldrig roligt men jag lyckades vända ronden och utnyttjade par-femmorna bra. Jag träffade 17 greener och det är bra.

En annan svensk som verkar behålla formen från sin femteplats i Danmark för ett par veckor sedan är Joakim Lagergren. Han sköt 67 precis som Hanson och på vägen sänkte han andraslaget på tolfte hålet. 

– Jag slog en perfekt drive men hamnade mitt mellan en nia och en åtta. Jag valde en lugn åtta som tog en studs och gick i, berättar Lagergren.

I ledningen i KLM Open finns engelsmannen Ben Evans som kämpar för att behålla sitt kort och är just nu på en 143:e plats på Race to Dubai.

– Jag var i en liknande situation ifjol och det kräve egentligen bara en bra tävling för att vända säsongen och jag hoppas att det är den här veckan, sa Evans efter sin 66:a.

Ställningen

 

Hanson och Lagergren har tätkänning

Text: Martin Strömberg • 2016-09-08
BloggEuropean TourGary EvansJoakim LagergrenKLM OpenPeter HansonThe DutchTournytt
Scroll to Top