The Barclays – Round Two

Blogg

Toppnamn jagar Ryder Cup-plats

Det är sista chansen för de amerikanska spelarna att säkra biljetten till Ryder Cup. Och två toppnamn verkar fast beslutna att ta chansen.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-27 Uppdaterad 2016-08-27

The Barclays är första tävlingen i PGA-tourens FedEx-slutspel.

Det är också sista chansen för de amerikanska spelarna att ta en av de åtta ordinarie platserna till Ryder Cup-laget som ska möta Europa på Hazeltine i månadsskiftet september-oktober.

Patrick Reed har tagit en tvåslagsledning halvvägs in i Barclays och han har just nu den åttonde och sista platsen på USA-listan.

– Jag går inte och tänker på det alls. OM jag spelar bra så löser sig Ryder Cup av sig självt och jag är bara här för att vinna tävlingen, det är så jag måste se på det, förklarade Reed efter andra ronden.

Han är åtta under par på tuffa Bethpage Black, som skördar offer på löpande band.

Världsettan Jason Day var fem under par efter sju hål andra ronden men efter en kamp sista elva hålen kom han in ett under.

Rickie Fowler är en av de mest namnkunniga amerikanerna som ännu inte har säkrat platsen i det amerikanska Ryder-laget.

Han behöver troligtvis en ensam tredjeplats den här veckan för att ta sig in från sin 12:e plats på listan och han verkar besluten att ge sig själv chansen. Fowler är delad tvåa efter halva tävlingen och har bara tappat ett enda slag på två ronder.

– Varje rond under par är bra på den här banan och jag känner mig i bra kontroll och har haft bra bollträff så här långt. Ryder Cup är högst upp bland mina målsättningar och vinner jag den här veckan så behöver jag inte bekymra mig mer om det.

Den elfte september presenterar Davis Love III tre av sina wildcards och sitt sista kort delar han ut efter tourfinalen på east Lake.

För svensk del blev det ingen klang- och jubelföreställning andra dagen. Både Fredrik Jacobson och David LIngmerth föll tillbaks och missade kvalgränsen medan Jonas Blixt gick tre över par och föll från sin sjundeplats till en delad 39:e.

Ställningen

Toppnamn jagar Ryder Cup-plats

Text: Martin Strömberg • 2016-08-27
BloggFreddie JacobsonJonas BlixtPatrick ReedPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top