Golf – Olympics: Day 14

Blogg

Thailändskt i topp i Kanada

Efter OS är det tillbaks till vardagen på LPGA. Då leder naturligtvis thailändskan Jutanugarn igen.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-27 Uppdaterad 2016-08-27

Thailändskan har tagit fyra segrar och en andraplats på LPGA den här säsongen och var en av de stora favoriterna till segern även vid OS i Rio.

Men efter en fin förstarond tappade Ariya Jutanugarn allt andra dagen och bröt på grund av en knäskada.

– Mitt vänstra knä smärtade och jag var tvungen att vila. Redan på måndagen efter OS kändes det bättre och idag kände jag ingenting alls, det var precis som vanligt, sa Jutanugarn efter sin 64:a som tog henne till ledning med tre slag i Canadian Pacific Women´s Open.

Det är som vanligt mängder med sydkoreanskor i täten och efter två ronder i Kanada är fem av de åtta främsta från den just nu ledande golfnationen på damsidan.

Undantagen är Jutanugarn, nordirländksan Stephanie Meadow (d2) samt världsettan Lydia Ko (d4).

För svensk del klättrade Anna Nordqvist fint efter två avslutande birdies från den uppskjutna förstaronden och senare på dagen en fin 68:a. Hon är på en delad 20:e plats och har bra läge inför helgen.

Caroline Hedwall gick också på 68 slag andra dagen och är delad 29:a medan Madelene Sagström är delad 52:a på två under par. Pernilla Lindberg fullbordar den svenska kvartetten som klarade kvalet på sin 62:a plats efter ronderna 72-71.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-08-27
BloggAnna NordqvistAriya JutanugarnCaroline HedwallLPGA TourLydia KoMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top