Made in Denmark – Day 1

Blogg

Lagergren delar ledningen i Danmark

Tre spelare tangerade banrekordet på Himmerland. En av dem är svensk.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-25 Uppdaterad 2016-08-25

Det var extremt fina förhållanden över Himmerland några mil utanför Ålborg under första dagen av Made in Denmark.

Svenske Joakim Lagergren gick ut tidgt och tog verkligen vara på chanserna att skjuta en bra score.

Han startade på tian och gjorde birdies på tolfte, 14:e, 15:e och 16:e hålen innan han fyllde på med birdies också på andra, tredje, fjärde, sjätte och åttondehålen i en bogeyfri 62:a (-9).

– Jag spelade riktigt bra och egentligen fungerade alla delar av spelet. Jag höll bollen i spel bra, slog bra järnslag och puttade fint, sa Lagergren efter ronden.

Han är just nu 128:a på Race to Dubai och en bra placering den här veckan skulle kunna betyda lugn och ro för Lydingespelaren. Han har som bäst en 14:e plats i Thailand som bästa placering i år men har flera gånger visat att han är kapabel att skjuta riktigt låga scorer.

– Det är kul att kunna fokusera på toppen istället för på kvalgränsen och jag ska spela så bra jag kan resten av veckan, sa Lagergren till ET:s hemsida.

Trots att han sköt 62 är han inte ensam i ledningen. Också belgaren Thomas Pieters gick nio under par och sent på eftermiddagen höll Tom Lewis på att bli riktigt historisk.

Han var tolv under efter 13 spelade hål men lyckades inte hålla spelet hela vägen in. Tre sena bogeys gav 62 i kortet och delad ledning med Lagergren och Pieters.

Näst bästa svenskar i Danmark efter första dagen är Robert Karlsson, Pelle Edberg och Kristoffer Broberg som alla gick två under par och delar 31:a plats.

Karlsson gjorde hole-in-one på det 16:e hålet och strax efteråt var Broberg nära att göra likadant.

Noterbart är att skotten Scott Jamieson gjorde säsongens tredje albatross på Europatouren då han satte andraslaget med en järntrea på fjärde hålet.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-08-25
BloggEuropean TourJoakim LagergrenKristoffer BrobergPelle EdbergRobert KarlssonScott JamiesonThomas PietersTom LewisTournytt
Scroll to Top