D+D REAL Czech Masters – Day 3

Blogg

Pieters på väg att försvara titel

Belgaren Thomas Pieters trivs i Tjeckien. Han vann i fjol och nu leder han igen.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-21 Uppdaterad 2016-08-21

Det var vid den här tävlingen förra säsongen som Thomas Pieters slog igenom på allvar. Han vann då och han vann dessutom i Danmark veckan efter.

Sedan dess har den kraftfulle belgaren haft lite skadestrul och problem med formen men han slutade fyra i OS och känner att formen är på väg även om han inte var särskilt nöjd efter tredje dagens rond på 70 slag.

– Nej, jag spelade inte så bra idag. Jag slog alldeles för många dåliga puttar i slutet. Men jag känner mig avslappnad och lugn inför morgondagen och ska försöka gå ut och göra en bra score.

Hans ledning är två slag före amerikanen Paul Peterson, som tangerade banrekordet på Albatross Golf med 64 slag under lördagen.

Pieters har tidigare talat om Ryder Cup som ett stort mål och den drömmen finns fortfarande inom räckhåll. Men för att ha chansen att spela sig in i laget behöver han då upprepa bedriften från ijol och vinna både i Tjeckien och Danmark.

För svensk del är Robert Karlsson bäst och han har fortfarande viss segerchans från sin delade sjätteplats. Han är fem slag bakom Pieters och behöver en bra score sista dagen för att kunna utmana.

Peter Hanson är ytterligare ett slag bakom på delad 12:e plats på sex under par medan Oscar Stark och Mikael Lundberg delar 14:e platsen på fem under par.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-08-21
BloggEuropean TourPeter HansonRobert KarlssonThomas PietersTournytt
Scroll to Top